Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakie polecacie opony na zimę ? Czy 255/50/19cali są ok? I jaką markę opony ? Czytałem że chwalą firmę Nokian WR G2 SUV 107V XL a może inną markę polecacie. Pozdrawiam
Opublikowano
To i ja sie przylacze, do tematu co sadzicie o Michelin?? w moim serwisie opon twierdza ze to najlepsza marka, pod wzgledem jakosci wykonania.
Opublikowano
Mialem Goodyear w kilka samochodach, i powiem ze opona , ok...ale jakosc wykonania nie poraza, w moim serwisie opon, twierdza ze Michelin bije wszystkie, zwlaszcza w wypadku duzych srednic.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
dzisiaj założyłem nowe koła na zimę , oczywiście mniejsze koła tj. 9,5x19 z ET 32 na wszystkie koła te same ET oczywiście spasowały.Na felgi opony z wyższym profilem na zimę 255/55/19 ale zrezygnowałem z runflatów. Po zmianie stwierdziłem dużo lepszy komfort jazdy po naszych dziurawych drogach.
Opublikowano

Kierwonicy, czy sądzicie ze zakup w ASO kompletu kół 19" z oponami do x6 za 9.000zł brutto, z katalogu BMW to dobra propozycja ??

Czy raczej polecacie coś samamu poskładać? np. na Alledrogo ??

Zaznaczam że interesują mnie tylko fabryczne felgi BMW, żadnych innych wzorów, nawet markowych...

W grudniu odbieram samochód i sprzedawca mi zaproponowal te koła. A że po sprawdzeniu nie bardzo widze róznice w cenie, dodatkowo koła mi wejdą w leasing... to chce sie zdecydowac na ich propozycje.

"Jeśli masz wroga, idź nad rzekę, usiądź nad brzegiem, kontempluj i spokojnie czekaj, aż nurt przyniesie Ci jego zwłoki"
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jakie polecacie opony na zimę ? Czy 255/50/19cali są ok? I jaką markę opony ? Czytałem że chwalą firmę Nokian WR G2 SUV 107V XL a może inną markę polecacie. Pozdrawiam

hubert1975 no i jakie kupiłeś zimówki?

Opublikowano

witam

Ja do swojego X zalożyłem Pirelli Scorpion Snow 255/55/19. zachowują się rewelacyjnie na sniegu i śliskiej oblodzonej drodze, chyba najlepsze opony zimowe na jakich jeździłem najlepiej dopasowane do X6

Opublikowano
Jeżdżę już na nich drugi sezon i potwierdzam to, co pisałem wcześniej o tych oponach i to, co piszą inni. Do tego cena... chyba poniżej 800 zł brutto. Nie wiem czy są tylko średnio dobre, ale z pewnością nie żałuję zakupu i nie widzę żadnego problemu w użytkowaniu.
Opublikowano
Jeżdżę już na nich drugi sezon i potwierdzam to, co pisałem wcześniej o tych oponach i to, co piszą inni. Do tego cena... chyba poniżej 800 zł brutto. Nie wiem czy są tylko średnio dobre, ale z pewnością nie żałuję zakupu i nie widzę żadnego problemu w użytkowaniu.

aktualna cena (doszły do mnie parę dni temu) zaczyna się od 880zł brutto w sklepach internetowych i lepszych zimówek nie miałem, a jeździłem m.in. na Bridgestone, Pirelli, Dunlop gdzie moim zdaniem płaci się za firmę

Opublikowano

hubert1975 no i jakie kupiłeś zimówki?

Ja kupiłem dunlop Winter Sport 3D sport wjechałem w 50 cm śnieg i bez żadnego problemu wyjechał bez buksowania kół . Rewelacja !!! Na trasie super a u nas na mazurach drogi mocno zaśnieżone. W następnym tygodniu jade do Austrii w Alpy i tam dopiero dostaną szkołę :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam letnie 20 " run flat ale zal przekładać opony wiec dziś kupiłem takie felgi http://allegro.pl/alufelgi-19-5x120-bmw-x5-x6-przod-et40-tyl-20-i1361361027.html z przeznaczeniem tylko na zimówki

jest inny ET przod i inny ET tył wiec powinny być ok (ciezko o duzy wybor fajnych felg pod X6, rozstawy srub podchodzą ale te ET...)

co sądzicie o oponkach na tych felgach:

- http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-sp-winter-sport-3d-255-50-r19-107-h-xl/v2

czy

- http://www.oponeo.pl/dane-opony/dunlop-grandtrek-wt-m3-255-50-r19-107-v-xl/v2

a moze jeszcze inne ?

mnie osobiscie bardziej podobają sie SP Sport (wygladaja na smuklejsze) faktycznie jest taka duza roznica w wygladzie miedzy nimi ? wygladaja jakby mialy rozne profile a są przeciez takie same..czy to zludzenie ?

Opublikowano
Kolego,te opony są takie same,różnią się tylko indeksem prędkości..... 3D nowszy bieżnik,pewnie coś poprawili.
Opublikowano

czyli to złudzenie optyczne ? nie mogą miec roznej wysokosci jesli oznaczone są obie tak samo ? Tak ?

bo na pierwszy rzut oka jedne wygladają na typowo sportowe a te drugie jak do jakiegos jeepa

- real photo SP Sport - http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=269693 [profil 45/r17]

- real photo GrandTrek - http://allegro.pl/bmw-x5-e70-2006-2010-18-opony-zimowe-i1290516729.html [profil 55/r18]

Opublikowano
Moż emi ktoś wytłumaczyć co robi oponom ROF ich sciąganie i zakłądanie na felge raz w roku przez dobre nowoczesne maszyny? Jakos sobie nie wyobrazam, zeby to coś zmieniało w tych oponach...
Opublikowano

oponom pewnie nie szkodzi bardzo

ja mam niemile doswiadczenia z rysowaniem felg (odpryskiami robionymi przez maszyny sciagajace felgi) , za kazdym razem pojawiały się nowe,

zmiana dwa razy w roku = 2 razy wiecej rys

btw jesli ktos moze odpisac na moje pytanie to bede wdzieczny

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moim zdaniem te pierwsze są do samochodów osobowych, te drugie do terenówek/SUVów, ja zaliczam X6 do tych drugich :mrgreen: .....

pozdrawiam

Paweł