Skocz do zawartości

e36 320i sedanik... wibrację / telepanie - silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam pytanie... na postoju gdy jest odpalony silnik nie ważne czy ciepły czy zimny, lekko trzęsie samochodem... * 900rpm ) dam bardzo delikatnie gazu i wibracje znikają ... czy R6 ma to do siebie?? czy jak ogólnie wstawiony jest gaz sekwencyjny czy to ma jakieś znaczenie ?? Edytowane przez IrekE36
Opublikowano
Może Ci nie chodzić na jeden gar na niskich obrotach lub masz słabą iskre. Najlepiej kup nowe świece, drogie nie są a myśle że to moze byc przyczyną. BKR6EK.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
więc czeka mnie wymiana świeczek ;) raczej zakupię te co podałeś w poście ... czy od tego też jest możliwe ze 1 wtrysk od instalacji gazowej pyka ... i pyka tylko właśnie kiedy jest odpalony i chodzi na swoich obrotach ... jak już dam więcej gazu to przestaje pykać pewnie od tego że ten 1 gar który nie chodzi na niskich zaczyna trybić ... więc raczej to powinno być to
Opublikowano

Do admina sorka za post pod postem .

Wymieniłem świece na te co podałeś i nadal to samo :) no nic ale i tak świeczki musiałem wymienić ...

Ale zauważyłem że 4 i 5 świeca były delikatnie zalane olejem ... i to nie od strony cylindra tylko od góry czyli od rozrządu i wychodzi na to że uszczelka do wymiany ... którą mam zamówioną ... czy to może być od tego też ?? że uszczelka puszcza tak telepać autkiem ?

Opublikowano
mialem podobny problem i rozwiązała go wymiana tulejek i łożysk drogo mnie to wyszło a kupowałem tylko zamienniki. dwie tuleje 52 zł dwa łożyska 200 zł.