Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wtam wszystkich mam taki problem mianowicie silnika

Po odpaleniu i przejechaniu paru KM samochód traci moc nie raguje na pedał gazu :? ,zrobię ok 2-3 km i znów moc wraca spowrotem.Dzieje się to na zimnym jak i ciepłym silniku.

EGR sprawne,wężyki podciśnieniowe sprawne.

Za pomoc dziękuję i pozdrawiam :wink:

Edytowane przez Krisrw23
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kiedyś podobną utrate mocy i zepsuty był elektrozaworek od turbiny.
Opublikowano

Kolego guzior2 myślałem że to elektrozaworek i go wymieniłem,lecz dalej to samo :( dodam że jak złapie tego błęda to zaworek podciśnienia nie otwiera kierowniczek w Turbinie i dlatego nie ma mocy

Coś jest z podciśnieniem chyba ?

Filtry wszystkie wymienione,pompka paliwa sprawna.

Podłączyłem do kompa wywaliło mi takie błędy:

http://chomikuj.pl/krisrw/Galeria

13573- Glow Device

4704-Pre supply pressure monitoring - Pod tym błędem ENGINE SPEED wyraźnie widać że brakuje ciśnienia ?

6630- oil pressure controll lamp

Co to za błędy ? z góry dzięki :wink:

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dołoże od siebie że teraz mam taki sam problem z bmw z tym że czujnik ciśnienia jest OK a rzeczywiście ciśnienie jest gów....ne przyczyną była pompa paliwa w progu!
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ten bład 13573- Glow Device oznacza że coś jest nie tak z przekaznikiem swiec zarowych . U mnie tez on wystepuje i okazało si ze nie dochodzi do niego napięcie. Wymiana bezpiecznika powinna rozwiązać problem.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii