Skocz do zawartości

dziwna przypadlosc - dużo pary z wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zaczyna robic sie zimno. odpalam silnik silnik rowno pracuje ale z tlumika wydobywa sie duzo pary....pomyslalem jest zimno silnik zimny wiec ma prawo koncowke tlumika mam skierowana do gory wiec bardziej widac.

ale jak silnik sie rozgrzeje to ta para wcale nie przestaje leciec!

co to moze byc??

dodam ze plyn w zbiorniczku jest nie ubywa na korku od oleju nie ma piany wszystko jest oki zero spadku mocy poprostu wszystko gra jak powinno tylko ta para!

jest sie czym przejmowac???

pozdrawiam

Opublikowano
raczej nie, jesli np trzymasz fure pod chmurka to wydech potrafi mocno zawilgotniec, skrapla sie para wodna. Jak odpalisz fure to wydech sie nagrzewa i woda zaczyna parowac. Jesli robisz krotkie odcinki po miescie to nie szybko go ogrzejesz. Ja trzymam fure w garazu, ale jak sa teraz zimniejsze dni to para leci z wydechu, i to jest normalne.Gdybys mial walnieta uszczelke, lub glowice to bys czul specyficzny zapach spalin( plyn chlodzacy) .Obserwuj stan zbiornika wyrownawczego!

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano

autko stoi pod blokiem w miesiacu robie jakies 1000-1200 km glownie krotkie odcinki!

stan zbiorniczka obserwuje poniewaz ostatnio mialem problem w wyciekajacym plynem z reduktora od gazu (paproki z serwisu ktory montowal mi termostat)nie dokrecili weza i powoli cieklo!

jesli chodzi o zapach to para ta nie ma zadnego zapachu!poprostu para jak w zimie z ust moze bardziej gesta)))))

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
Dokładnie, przy LPG pary jest dużo więcej.

UIHZ9556.JPG