Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jakis czas temu jeden z xenonów raz sie zapalał raz nie, trzeba było kilka razy wylaczyc swiatla i znow wlaczyc zeby zaskoczył, potem przestał działac zupełnie.

Wymieniłem żarniki na nowe z Philipsa i dalej jeden z xenonów raz się włącza raz nie, czasem trzeba 4-5 razy włączac i wyłączac swiatla zeby zadziałał.

podpowie ktos mi co jeszcze moze byc przyczyną?

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zmien miejscami przetwornice i sprawdz czy ta sama lampa sie nie zapala

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

przeczyść czymś drapiącym wtyczki na kablach i przetwornicach. to jest urządzenie które wytwarza wysokie napięcie i styk musi być bardzo dobry, spotkałem się z takim przypadkiem kilkakrotnie zimą i okazało się ze te styki i sama przetwornica były mocno zawilgocone.( aż zielone)

wszystko jest na wtyki odłacz wez do domu poczyśc podsusz i wsadż spowrotem zadziała napewno , no chyba że ze względu na cenę kupiłeś używany żarnik

pozdro

ps przełóż żarniki i sprawdzisz czy to wina żarnika czy przetwornicy( nie dotykając palcami)

Opublikowano

żarniki są nowe.

hmm postaram sie przeczyscic te styki.

a co jeszcze moglo by byc przyczyna jesli nie styki?

Opublikowano

Jezeli nie styki to problem tkwi w samych przetwornicach to taki mały kondensator i bez wprawnego i dobrego elektryka nic nie zrobisz.

kondensator jest bardzo rzadki i ciezko dostępny i pewnie bedzie szybciej znalezc przetwornice z rozbitka!

ale popróbuj z tym stykiem i podsusz przetwornice

choc i tak jestem za trafionym zarnikiem ale jak mówisz ze nowe to tak jak mowie zamien stronami i bedziesz miał pewność

mozesz tez zobaczyc przkaznik na swiatła ale to mało prawdopodobne bo siadła by cała strona lub cały przód