Skocz do zawartości

320d drgania i walenie podczas redukcji i na wstecznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich!! poczytałem forum i czegoś takiego ja u mnie nie znalazłem. podczas redukcji z 4 na 3 i z 3 na 2 coś zaczyna dudnić jakby pod podłogą a potem przenosi się na tył auta. ten sam objaw jest podczas przyśpieszania i zmiany 2 na 3 i na 4. w aucie wyczuwalne są wtedy dość spore wibracje. auto po nocy chodzi jak trzeba 2, 3,4 cichutko i elegancko a po paru zmianach biegów to walenie i drgania. jak zmieniam bieg bez puszczania gazu (cały czas te same obroty) zmiana biegu jest mniej dotkliwa. podczas jazdy na wstecznym te drgania są odczówalne tak jakby mocy brakowało i silnik się przyduszał ( ale ciągnie jak trzeba) to takie drgania jakby wał nie był w osi podczas zmiany biegu tylko latał sobie na boki. pomocy :mad2: bo czeka już na mnie nowa (nowsza :D ) bunia a z tym waleniem przecież nie sprzedam bo to obciach
Opublikowano

to lepiej sprzedaj po niższej cenie i niech ktoś z tym walczy ...

nie znajdziesz jednej przyczyny ... u mnie też jest puknięcie przy wrzucaniu biegu , choć wcześniej było jeszcze bicie o podłogę i pomogła wymiana poduszek silnika i skrzyni , ale pozostało puknięcie przy wbijaniu biegu i tu masz 7 tulejek z tyłu które mogą to powodować , u Ciebie jeszcze do sprawdzenia podpory wału ( 2szt. ) ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

sprawdz podpory wału i wszystkie gumy pod skrzynią. któraś z nich mogła sie posypać i puka przy zmianie biegów.

najlepiej wejśc do kanału i niech ktos zaufany uruchomi auto z podniesionym jednym kołem. i przy zmianie biegów osoba będąca w kanale bez trudu zlokalizuję przyczynę stukania.