Skocz do zawartości

e30 323i zamiana automatu na manuala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów. mam jak zwykle ogromny problem. na początku mojej przygody z bmw od razu pojawił mi sie problem z automatyczna skrzynią biegów. okazało się że źle ją obsługiwałem i sie posypała. kupiłem drugą skrzynie automatyczną i na 100% dobrze ja zamontowałem. no niestety po 6 kilometrach sie posypała. co prawda dostałem jakąś gwarancję rozruchowa ale ile jest w tym prawdy to nie wiem bo nie dostałem paragonu :)

już sie zawiodłem na tych automatach. chce wsadzić sobie manualna skrzynię biegów do mojej e30.

jest ktoś w stanie napisać z czym to sie wiążę? jakie części będę potrzebował .

Opublikowano

Skrzynie kompletne sprzegło Pedały do kabiny i termokurcze trzeba zworke zrobic by odplaic

Niewiem czy wal jest tej samej dlugosci w aut i man ale napewno dyfer masz krotszy wiec bokami da rade polatac :D

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

mi chodzi żeby jeździło autko w końcu. od kupienia zrobiłem może 1000km nim. a po wymianie skrzyni na nowa jedynie 6km :) jeszcze facet od ktorego kupiłem nowego automata cos kręci.

mnie interesuje bardziej cały mechanizm sprzęgła. wysprzęglanie i umiejscowienie dźwigni zmiany biegów.

Opublikowano

450 skrzynia

150 hydro kinetyk

110 przejazd z warszawy do kielc i z powrotem ( 450km)

--------

710zł :)

można się zdenerwować. ale mozżiwe że będzie łatwe rozwiązanie. już jeden kolega z tego forum szepnął na ucho że pomoże. to nie będzie tak źle.