Skocz do zawartości

318i Czujnik temepartury cieczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy to możliwe że mam ten czujnik wciskany a nie wkrecany, bo wlasnie sprawdzalem i nie ma miejsca na klucz przy nim a jedynie dwa uciski ktore zgniatam i wyciagam do gory
Opublikowano
Wymieniałem kilka dni temu taki czujnik u siebie, a też mam 318i. Jest on plastikowy, wciskany. Z płynem może być trochę zabawy i raczej większość Ci go wyleci. Ja akurat razem z czujnikiem postanowiłem wymienić płyn, no i najpierw go spuściłem korkami pod chłodnicą, a na końcu, pewnien, że już nic nie ma, wyjmowałem czujnik. No i trochę się przeliczyłem, bo płyn jak szalony "sikał" do góry, jeszcze z litr mi wyleciało tym otworem. Więc przygotuj się na to. Jak nie chcesz wymieniac płynu, do zdejmij osłone silnika i podstaw coś pod auto (jakąś miske czy coś). I wlejesz z powrotem. W ASO zapłaciłem za niego 71zł. Myślę, że to dobra cena jak za oryginał, zważywszy na to, że zamienniki są po ok. 50zł.