Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem ponieważ nie mogę wyregulować jednej lampy przedniej ponieważ bolce które służą do regulacji świateł są połamane i lampa teraz świeci w dół. Wymontowałem lampę ale nie mam pojęcia jak sie do tego dostać.

Czy ktoś może wymieniał z was coś takiego ? Trzeba rozebrać klosz czy można sie jakoś dostać do tego np. od silniczka redulacji. Bije się czegoś tam połamać wiec proszę oo pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam ten sam problem w aucie. Lampy poliftowe.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Jeśli nie były wcześniej ruszane, bez najmniejszego problemu (oczywiście powoli i delikatnie) szkiełko można odciąć zwykłym nożykiem np. takim do tapet. Ja nie używałem do tego żadnych opalarek czy piekarników i nic nie popękało. Wyjęcie, rozklejenie, czyszczenie bebechów i ponowne sklejenie z montażem jednego reflektora zajęło około 2,5 godziny. Nie ma się czego bać, należy tylko dokładnie skleić ponownie szkło z obudową by nie dostawała się wilgoć, użyłem czarnego szklarskiego silikonu (takiego jakim okleja się ramki szyb zespolonych - dostępny w Castoramie).
Opublikowano
ja wymienilem "bolce" bez odklejania szyby... bolec od strony swiatła mijania da sie wymienic bez problemu trzeba tylko długie cienkie szczypce, gorzej z gornym ... ja wyciolem nad nim okienko w obudowie 2 na 2 cm i wtedy bezproblemu .... ( jakos balem sie odklejac szybe)