Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z odebraniem połączenia przychodzącego z przycisku na kierownicy. Telefon wkładam do seryjnie zamontowanego zestawu FWD Audio 2000. Kiedy przychodzi połączenie, radio się wycisza, na wyświetlaczu od radia pojawia się napis PHONE, w głośnikach słychać dzwonek telefonu, ale wciskanie przycisku na kierownicy nie działa, odbieram połączenia poprzez wciśnięcie słuchawki w telefonie, rozmówcę słyszę w głośnikach. Kombinowałem również z przyciskiem R/T, ale bez rezultatu.

Dodam tylko, że pozostałe przyciski w kierownicy, sterowania radiem, CD oraz tempomatem działają prawidłowo.

Tak się jeszcze zastanawiam, czy to nie kwestia telefonu, tzn. chodzi mi o to, czy nie trzeba włączyć w telefonie odpowiedniej funkcji?

Jeśli taki temat był poruszany, to przepraszam i proszę o link.

Opublikowano
Podłącze się do tematu. Mam ten sam problem z odbieraniem rozmów na kierownicy. Czy ktoś ma jakies nowinki? Mogę odebrać na telefonie albo na panelu radia/navi.