Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dla kogoś moje pytanie może być dziwne ale nie mam swojego kanału a za kanał muszę zapłacić 100zł żeby mi gościu wynajął więc wolę być przygotowany naprawdę nikt nie wymieniał rozrusznika w m43 i nie wie jakie mniej więcej klucze potrzebne i jak najłatwiej go wymontować ?
Opublikowano
Kolego nawewno klucz dziesiatka zeby odkręcik klemę. Trzynastka żeby odkręcić zasilanie rozryszkika i chyba ósemka albo szóstka w słabo dostępnym miejscu w rozruszniku. Trzynastka i te dwa szóstka lub ósemka są przy rozruszniku polecał małą grzechotkę i nasadkę. Dalej kolego potrzebne bedą klucze torxsowe. Nie wiem dokładnie jakie rozmiary. Jutro mogę ci je podać jak zerknę na klucz. Torxsy masz od tyłu a od przodu musisz przytrzymać trzynastką bo są to śruby przelotowe. Jak zakombinujesz to wyjdzie bez problemu jak słabo bedziesz się starał to pos kolektorem ssacym będziesz musiał rozkręcic to co przeszkadza.
Opublikowano
Dla kogoś moje pytanie może być dziwne ale nie mam swojego kanału a za kanał muszę zapłacić 100zł żeby mi gościu wynajął więc wolę być przygotowany naprawdę nikt nie wymieniał rozrusznika w m43 i nie wie jakie mniej więcej klucze potrzebne i jak najłatwiej go wymontować ?

Jak masz 100zeta za kanal placic (30zl to podnosnik na godz) to wez ta kase i kup kobyłki :mrgreen: Spokojnie wszystko zrobisz pod samochodem :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
rozrusznik wyjdzie do dołu, prawdopodobnie będziesz musiał odkręcić bagnet oleju(klucz 10 przy kolektorze dolotowym). Największy problem z torxami, są trudno dostępne ja potrzebowałem jakieś 50-60cm przedłużek z łamańcami żeby się do nich dostać.
Opublikowano
Nasadki czyli klucze typu E10 i to musi byc na maks 3/8 cala 1/2 to za duzy klucz :D do tego przydaje sie przedłużka elastyczna ew kardan

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D