Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcia z telefonu mogą być mało wyraźne ale dziś na parkingu jednego z centrum handlowych w niewyjaśnionych okolicznościach:) zapalił mi się taki komunikat http://a.imageshack.us/img10/2240/zdjcie0029fv.jpg

Po przeczytaniu kilku tematów postanowiłem zapytać co może być przyczyną? Przyciski na kierownicy działają , żadnych innych objawów oczywiście poza komunikatem i palącą się kontrolką AIRBAGU.

Auto w 100% bez wypadkowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jeśli wierzyć dokładności angielskiego napisu, to nie mata, a napinacz.
Opublikowano

właśnie chciałem sprawdzić te napinacze i wtyczki do poduszek ,ale troszkę mam obawy przy własnoręcznym naprawianiu elektroniki.

Czy warto sprawdzać wtyczki ? Jak one wyglądają? Gdzie ich szukać?

Czy można jeździć z takim błędem? Czy to niczym nie grozi?:)

Czy lepiej jeździć, a w wolnej chwili podjechać do elektryka?

Zaznaczam, iż problem dziwny bo pasy są praktycznie nie używane przeze mnie, a przez zakupem wiem że przez długi czas były sporadycznie używane bo auto było używane sporadycznie.

Opublikowano

Witam

miałem to samo, bład napinacza

odczytaj błąd przez OBD i będzie wiadomo o który fotel chodzi

nastepnie popraw kostke

i nie trzeba jechac do serwisu, kostke poprawilem sam, a bład skasowali w zwykłym zakładzie mechnicznym gdzie mieli laptopa z jakims standardowym programem do diagnostyki BMW - koszt 50 zł

pozdr

Opublikowano
zastanawiałem się jeszcze nad akumulatorem, ale też nie wiem w jakim jest stanie , w sumie zbliża się zima to sobie posprawdzam te napięcia wszystkie łącznie z akumulatorem u mechanika. Ja choć młody to jestem jakiś taki wrażliwy na punkcie czerwonych kontrolek , więc się zaniepokoiłem....
Opublikowano
Tak jak kolega wcześniej napisał było juz to przerabiane na forum!! :search: Miałem to samo po wymianie akumulatora - gdy kogoś zabierałem na fotel pasażera to po jakimś czasie wyskakiwał ten błąd!Byłem w serwisie i powiedzieli po diagnozie że *mata obciążeniowa pasażera*.Już miałem ją wymieniać (~1000pln) ale jak na razie jest cisza! (samo przyszło - samo poszło - jak to w Bmw :lol: ).Jechałeś sam czy z pasażerem?P.S jak widać po wpisie ToyoPaw błąd może mieć też inne podłoża!
Opublikowano
Jechałem Z pasażerem, ale potem wsiadłem sam żeby sprawdzić i było to samo, błąd wyskakiwał

Po skasowaniu???Bo jak nie skasowałeś to samo mu nie przejdzie - ja kasowałem z 5x w ciągu 4 miesięcy.

Opublikowano

Niestety okazało się to coś z matą , jednak nie było czasu na rozłożenie wszystkiego i wykręcenie fotela, jak ktoś ma jakiś pomysł jak można ten fotel wyjąć i zbadać problem to będę wdzięczny.

Wtyczki pod siedzeniem posprawdzane i dobrze powpinane.

Opublikowano
HA! A nie mówiłem :)

Tu masz bardzo obszerny wątek: viewtopic.php?f=15&t=48167

podziękował kolego, właśnie zaraz będę się zabierał za naprawę i fakt że wcześniej szukałem ale jakoś nie znalazłem , to mój błąd ,następnym razem muszę się bardziej przyłożyć do poszukiwań :)