Skocz do zawartości

Pomocy nie odpala!!:(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich:) jeste tu nowym uzytkownikiem takze jak by co prosze o wyrozumialosc:) problem polega na tym ze pojechalem do sklepu na zakupy zaparkowalem zrobilem zakupy wrocilem do auta i auto juz nie odpalilo:( sprawidzilem pzrekaznik dobry a pompka nie pompowala posprawdzalem wszytsko i okazalo sie ze pod tylnia kanapa byl przepalony bezpiecznik 30A wymienilem go pompka zaczela pracowac sprawdzilem ile barow daje wyszlo ze 3 a auto dalej nie chce odpalic iskra jest odpala na plaka tylko gdy psikam jak przestane momentalnie gasnie wymienilem regulator cisnienia paliwa i dalej to samo prosze was o pomoc bo juz nie mam sil :( dodam ze rok mojego autka to 90 2litry 24v benzyna bez gazu i bez vanosa :(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bezpiecznik 30A nie pali się bez powodu,musiałeś mieć jakieś spore zwarcie w instalacji(znalazłeś przyczyne).Świece po długim kręceniu bez plaka są mokre czy suche(prąd na wtryskach sprawdzałeś)?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na wtryskiwaczach masz czarną plastikową listwe,trzeba zdjąć góre z tej listwy i widać przewody do wtryskiwaczy.Na zapłonie powinien być tam prąd około 1V(potrzebny miernik elektoniczny,nie wskazówkowy bo ten działa na tzw zwarcie).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe że sterownik uszkodzony bo z tego co pamiętam ten bezpiecznik jest na kablu biegnącym bezpośrednio do kompa możliwe że tam powstało zwarcie.Skombinuj klucz do świec może iskra pojawia się tylko sporadycznie i świece masz zalane co by wskazywało na czujnik wału.
Opublikowano
ogolnie odpinalem cewke swiecy niestety nie udalo mi sie wykrecic bo mam za gruby klucz ale podpiolem inna swiece i iskra byla dobra:( jutro sprawdze to napiecie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no wiec po sprawdzeniu czy jest napiecie na wtryskach okazuje sie ze napiecie jest:( czyli co cuzjnik polozenia walka? czy walu? jden cuzjnik jest na kole dwumasowym a drugi jest wyzej wiec skad mam wiedziec ktory?? z gory dziekuje za odpowiedzi:P