Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was.

Mam E30, 316i silnik M40 benzyna. Prawdopodobnie szwankuje silnik krokowy lecz nie mam na podmiankę żeby sprawdzić czy to na pewno silnik krokowy. Czy ktoś z okolic Falenicy, Józefowa, Otwocka, Wawra, byłby w stanie pożyczyć na chwilkę silniczek krokowy żeby podpiąć i sprawdzić? Oczywiście w obecności właściciela. Cała operacja to 15-20minut. Oczywiście przywożę i odwożę:-) Jeśli to wina silnika krokowego, to oczywiście jeśli ktoś będzie chciał sprzedać to odkupię w rozsądnej cenie:-D

Michał.

Opublikowano

Mam e30, 323i silnik M20 benzyna + gaz.

chętnie bym pomógł ale nie będzie pasować.

Podjedz do góraszki na szrot tam jest duzo dobrych sprawnych części. lub na strażacką.

jak jedziesz do centrum lewą strona patriotów to po lewej jest sklep motoryzacyjny fala. tam czasami pozwalaja zwrócić częśći jak nie pasują lub źle działają. mógł byś u nich kupić ten silnik krokowy a jak nadal by nie działał twoj silnik tak jak trzeba to bys oddał. warunek= dobry stan kupionej części.

Marcin z Falenicy. Pozdrawiam.

Opublikowano

kiedyś opisałem jak "uratować" silnik krokowy.

W dwóch słowach - kąpiel w WD 40 przez noc...... i dział a jak trzeba !

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
taak rozebrac tylko nie pogiac , poczyscic , wymoczyc i co najwazniejsze delikatnie jesli jakies sa osady to papierkiem sciernym zetrzec nagar , zlozyc i powinno cykac :P