Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

E30 325i Touring 88r Mój pierwszy post, jak w temacie zlikwidowałem dziury w podłodze o płycie przedniej po lewej stronie. Jednak woda była nadal po stronie kierowcy. W końcu wsiadłem do auta podczas deszczu i czekałem. Woda zaczęła ciec po kilku sekundach dokładnie po zaznaczonym na rysunku elemencie, jest on częścią całego tego ustrojstwa od ogrzewania i służy tylko do przypięcia tunelu środkowego. Gdzie szukać przyczyny, czy to może być ta uszczelka z nr 2? Jak to naprawić?

http://a.imageshack.us/img844/4478/28139463.png

Pozdrawiam

Maniol

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli coś tam cieknie to albo nagrzewnica albo masz coś z poszybiem. zdejmij kratki pod szyba i zobaczy czy tam nie ma jakieś niespodzianki.
Opublikowano

Siewka

na 100% to nie nagrzewnica - leci przy wyłączonym silniku zwykła woda, chłodziwa nie ubywa.

zdejmij kratki pod szyba i zobaczy czy tam nie ma jakieś niespodzianki.

Zdejmowałem te kratki ale tam nic nie widać mechanizm wycieraczek wszystko zapełnia. Wcześniej woda spod tych kratek wlewała mi się do środka przez wielką dziurę pod deską rozdzielczą za błotnikiem (mata i żywica załatwiły sprawę).

Czy przy tym mieszaczu powietrza - pośrodku - można coś dokręcić, ktoś pisał, że ten mieszacz powietrza jest przykręcony do płyty czołowej - ponoć 4 śruby i uszczelka tam jest. Jeżeli tak, to jak się tam dostać? Przez komorę silnika - tak jak do wentylatora?

Dzięki za podpowiedzi.

Maniol

Opublikowano

moze masz zatkany odpływ który jest przy silniku. przez te kratki obok przedniej szyby lubia wpadac liscie które blokuja odpływ wody która podczas deszczu wpada przez nie.

nie wiem jak to wytłumaczyc dobrze. :)