Skocz do zawartości

Przeciek w okolicy tylnej prawej szyby w kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po długim deszczu okazało się że mam mokro w bagażniku, w we wnęce koła zapasowego ze 2 cm wody. Po dokładnym obejrzeniu stwierdziłem obluzowaną uszczelkę obok szyby od środka. Poprawiłem, ale nie wiem czy był to jedyny problem - dlaczego przy obluzowanej uszczelce od środka wpływała woda, przecież uszczelki od zewnątrz które wyglądają na nieuszkodzone powinny nie dopuszczać wody do środka. Próbowałem wlewać wodę do tej rynienki nad drzwiami, wyciekała na zewnątrz,na błotnik, czy tam nie powinien być jakiś odpływ który jest zatkany? Czy miał ktoś już taki problem?
Opublikowano
Chyba znalazłem przyczynę - woda tylko spływała po tamtej szybie, wpływała przez szyberdach, jeden z odpływów był zatkany, przetkałem linką od hamulca rowerowego, woda wycieka obecnie spod zderzaka, po następnym deszczu okaże się czy o to chodziło