Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kilka tygodni temu stałem się posiadaczem E30 325.

Auto kupione z allegro;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61521124

Mam pewien problem- auto jest zarejestrowane jako 320(wg VINu jako takie auto wyjechało z fabryki) natomiast po nrze silnika (początkowe cyfry nru silnika to 25) i osiągach;) jest to 325.

Auto wymaga drobnych napraw, a nie wiem jakie części kupować. Do 325 czy 320...? Wiem że często przy swapie silnika zawieszenie zostaje nieruszone, hamulce, układ przeniesienia napędu też pozostają te same.

Czy jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy auto ma tylko silnik m20b25 a reszte "bebechów" od m20b20? Na upartego można sprawdzać nr każdej części i porównywać z ETK, ale to chyba nienajlepszy pomysł...

Opublikowano
TO MASZ SILNIK 2,5LITRA CIESZ SIE BENDZIESZ MIAŁ MNIEJSZE OPŁATY NA TABLICZCE ZNAMIONOEWJ Z PRZODU NA GÓRNYM WZMOCNIENIU PISZE JAKI BYŁ SILNIK ORGINALNIE DO TEJ BUDY WŁOZONY
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
heh wiem ze mam 2,5 litra-nie wiem jednak czy jak bede kupowal czesci tj. czesci zawieszenia, hamulców, ukł. przeniesienia napędu to mam brać do 320 i 325.
Opublikowano
Ale buty a ja chciałem to auto kupić w Bytomiu napisz ile zapłaciłeś i czy jesteś zadowolony facet chciał 8 tyś przed zarysowaniem później około 6 tyś
Opublikowano
MIEDZY 320 A 325 SZESCIO CYLINDROWYMI NIE MA RÓZNICY W CZESCIACH ZAWIESZENIA WSZYSTKO JEST TO SAMO

jak niema jak jest

chociażby:

320 - bębny z tyłu

325 - tarcze z tyłu

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

jest róznica w gratach heh. np. w 2,5 jest wiekszy kolektor ssący! inne są uszczelki pod niego! generalnie silnik wyglada identycznie lecz są róznice!

z kupowaniem czesci chyba niebedziesz miał problemów, bierz zawsze na wzór i po kłopocie! najprostrza niezawodna metoda!

Opublikowano

wszystko zależy od tego co Twój poprzednik (prócz silnika z osprzętem) przerzucił z 2,5 - inne są np. przednie amorki, most - najlepiej, żebyś sprawdzał sobie z kimś, kto sie na tym zna i potrafi zauważyć różnice, bo małe, ale pomiędzy tymi autkami są

a kolektor ssący jest inny - we wszystkich 4 modelach m20 stosowanych w E30, choć w przypadku b25 i b23 ciężko poznać gdy nie stoją obok siebie

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Daliście mi klina, jaki ja mam silnik? numert silnika zaczynają się od 20, a aparat zapłonowy mam z przodu ,tarcze z tyłu . czym jeżdzę??? oficjalnie to 320i.