Skocz do zawartości

Problem z nawiewem E-34 ! HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Podepne sie pod temacik :D W moim E-34 tez mam problemy z nawiewem, a mianowicie: jeśli ustawie nawiew na szybe to dmucha mi tylko ciepłym powietrzem nawet gdy mam ustawione na zimne i to samo dzieje sie z nawiewem na nogi. Nawiew na środek pojazdu działa odwrotnie czyli leci tylko zimne powietrze i nie wazne jak mam ustawione na pokrętłach od temp. Nie mam klimy i filtra pewnie tez nie bo z tego co piszecie wynika ze w E-34 z 04/90 nie było filtra. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Opublikowano
Witam. Podepne sie pod temacik :D W moim E-34 tez mam problemy z nawiewem, a mianowicie: jeśli ustawie nawiew na szybe to dmucha mi tylko ciepłym powietrzem nawet gdy mam ustawione na zimne i to samo dzieje sie z nawiewem na nogi. Nawiew na środek pojazdu działa odwrotnie czyli leci tylko zimne powietrze i nie wazne jak mam ustawione na pokrętłach od temp. Nie mam klimy i filtra pewnie tez nie bo z tego co piszecie wynika ze w E-34 z 04/90 nie było filtra. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

witam

Co do nawiewu środkowego to tak ma być, chyba że masz pokętło do regulacji w środkowej kratce.

Natomiast co do ciepłego nawiewu (góra, dół) to może być parę przyczyn: m.in. czujnik temperatury, elektrozawory.

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
I ja dorzuce swoje 3 gorsze. W E34 mialem fatalny nawiew, kilmatyzacja lub ogrzewanie dzialaly bardo slabo mimo skontrolowanego napelnienia i wymienionego filtra. W napadzie wscieklosci oddalem samochod do mechanika i zamowilem rozbieranie do golego calego ukladu. I wlasnie w tym ukladzie znalazlem KOLEJNE potwierdzenie, ze moj samochod nie byl bezwypadkowy a wrecz przeciwnie - polamane plastiki, niedomykajace sie klapy. Co sie dalo wymienilismy na uzywane, czesc zostala sklejona. Efekt? Ogrzewanie i klimatyzacja w E34 (1994) jest MEGA wydajne, w zimie goraco jak w piecu nawet na 1-2 biegu wentylatora a w lecie przy klimatyzacji 2-3 bieg w zupelnosci wystarczal. Filtr naprawde musi byc calkowicie zapchany aby nie dzialal nawiew, tak wiec obawiam sie, ze w wilu przypadkach przyczyna moze byc podobna do mojej... Czego oczywiscie nie zycze!
Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć który to jest ten filtr i co mam jeszcze wyjąć?

http://img388.imageshack.us/img388/694/p10201207kz.jpg

Opublikowano

witam

Musisz odkrecić kolektor wylotowy nadmuchu (chyba tylko 2 śrubki) i wyjąć go, a następnie układ elektroniczny (poznasz z łatwością po wiązce kabli z wpiętymi trzema kostkami - przynajmniej tak jest u mnie), a wtedy juz jest filtr :D

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ktos juz wie czy jest jakis inny filtr w e34 przed 90r? bo z tylu nie moge otwierac nawiewu tyle lisci leci i kurzu!
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif