Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam problem z moim E39 z silnikiem 3.0d 193KM na wolnych obrotach nierówno chodzi można powiedzieć szarpie. samochód oddałem do warsztatu tam na kompie stwierdzono że 1 wtrysk jest padnięty, wyjęto i sprawdzono wszystkie i 2 wymieniono na nowe ale problem nadal istnieje gdzie go szukać? może ktos miał podobny problem, prosze o podpowiedzi
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Może potencjometr pedału gazu? Należy zrobic szczegółową diagnozę.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
jutro spróbuje wymienić ten czujnik, co do wtrysków wszystkie dziś sprawdzone i są oki :D na kompie błedów brak. a silnik nadal nierówno chodzi.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
w moim przypadku był temu winien czujnik na listwie wymieniony i maszyna zasuwa jak kiedyś!!! dzieki za podpowiedzi..

gdzie kupiłeś owy czujnik zapodaj namiary no i ile trzeba zapłacić.

Opublikowano
Witam. Kolego u mnie był ten sam problem wymieniłem filtr odmy jakieś pół roku temu i od tamtej pory silnik pracuje równo. Zalecana wymiana tego filtra to podobno co druga wymiana oleju. Pozdrawiam!
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
mam podobny problem wtryski wszystkie zregenerowalem czujnik na pompie wysokiego cisnienia wymieniony na nowy a ten na listwie hmmm... wydaje mi sie ze jest dobry ale ok zmienie jeszcze i ten czujnik :) jak tak dalej u mnie pojdzie nie bede mial juz co wymieniac.... :mad2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Kolego u mnie był ten sam problem wymieniłem filtr odmy jakieś pół roku temu i od tamtej pory silnik pracuje równo. Zalecana wymiana tego filtra to podobno co druga wymiana oleju. Pozdrawiam!

A Odme wymieniales??tez mi falowaly obroty lecz od wymiany odmy narazie spokoj choc od wymiany zrobilem dopiero 700km.Ja mialem odme z z 99r czyli nigdy nie wymieniana.A jak kolega napisal wyzej zaleca sie wymiane co 2 czy 4 wymiane oleju wiec to byl absurd.Duzo ludzi tego nie wymienia , pozniej maja problemy i wymieniaja wszystko tylko nie to a w dieslu to wazna sprawa...odme warto wymienic....

Opublikowano

Zgadzam sie z Toba kolego co prawda nie mam jej wymienionej ale teraz to zrobię. natomiast problem z szarpaniem rozwiązany :) Wcześniej musiałem zregenerowac dwa wtryski bo były słabsze i wymieniłem zawór ciśnienia na pompie - po tym po przejechaniu około 2000 km znów zaczęły się szarpania co się okazało....? nie wpiąłem zabezpieczenia na kostce która idzie do czujnika na listwie i sie poluzowała. Kostka prawidłowo wpieta i szarpania nie ma ;)

Pozdrawiam