Skocz do zawartości

320d 150 KM nie ciągnie od 3 biegu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem mianowicie moje BMW jest po wymianie turba oleju wszytskich filtrow filtra odpowietrzenia skrzyni korbowej itd.... Auto ma super kopyto ale tylko na 1i2 biegu ciagnie od około 2300 obrotów tak mniej wiecej wrzucam trójke i sie muli do momentu okolo 3200 obrotów wtedy zaczyna ciągnąć im wyższy bieg tym później dziwny temat kombinowalem z regulacją cięgna turbiny i doszedlem do takiej poprawy i daleje jestem bezradny żadnych błędów na kompie pomóżcie
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Nie kombinuj z cięgnem tylko podłącz auto pod komputer. Może czujnik ciśnienia doładowania jest niesprawny?

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poczytaj o elektrozaworach EGR i turbiny, wężach podcinienia itd. Ogólnie o "braku mocy" w e46. Tematów jest sporo na forum, jest co czytać.

U mnie pomogła wymiana zaworka od turbiny.

Opublikowano
Nie wiem czy ma jakis wpływ EGR u ciebie ale u mnie po wyczyszczeniu całego syfu auto dostało mocy.Przedmuchane takze zostało sitko na zaw. podcisnienia.
Bez gazu nie ma JAZZU....