Skocz do zawartości

330d Jaki czujnik jest w prawym przednim nadkolu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio jechalem i zerwalo mi 2 wkrety ktore mocuja dolna, przednia czesc nadkola w prawym przednim kole (patrzac z pozycji kierowcy). Ten kawalek plasyku byl na tyle luzny ze trafil na opone ktora go wyrwala. Zatrzymalem sie na stacji, wcisnalem spowrotem pozostalosci i dojechalem do domu. Nastepnego dnia uwage moja zwrocil dyndajacy jakis czujnik kolo tego tunelu co ma chlodzic hamulce (cos w rodzaju plaskiego kolka - nie wiem czy to kolko to sam czujnik czy czujnika obudowa). Olalem sprawe bo i tak jechalem juz to zrobic ale jak dojechalem to czujnika bylo brak - tylko dyndajace zlacze - chyba plaskie 3 pinowe. Temperature w kabinie pokazuje normalnie, nie byla to czujka ABSu bo tez bym sie skapnal... Macie jakies pomysly co to moze byc? Cos od klimy? Nie mam pojecia. Nie znalazlem tez tego na real oem. Z gory dzieki za odpowiedz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To jest czujnik regulujący podgrzewanie dysz spryskiwaczy.
Opublikowano
Dzieki wielkie. Sprawdzilem na real oem (w koncu znalazlem) i to to. Teraz tylko trzeba znalezc uzywke. Pozdrawiam