Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kpledzy pomóżcie bo szukałem już i nie znalazłem podobnego problemu. Jak sie przełączy na gaz to czuć gaz i muli strasznie nie chce normalnie ruszyć trzeba delikatnie na sprzęgle ruszać i oczywiście spalanie wzrosło. Dodam że jest to sekwencja komputer siroco i czerwone wtryski. A jak sie nagrzeje motor to wszystko jest ok. Na bezynie bez zarzutu. Prosze pomóżcie,doradzcie coć.... :cry:
Opublikowano
do gaziarza, jesli masz wtryski bezposrednio to pewnie nieszczelnosc gdzies z wężykach z gazem, moze listwa wtryskowa. Najlepiej spróbuj sam zobaczyć gdzie cos wylatuje
Opublikowano
Wymieniałem na wiosne ten na reduktorze malutki okrągły i ten na przewodzie który idzie do listwy wtryskowej i to wszystko. A czy są jeszcze jakieś proszę o rade będę wdzięczny............. :(
Opublikowano

Witam.

Byłem dzisiaj u gaziarza wpiął auto pod kompa i powiedział że wszystko jest ok. Chwile mnie trzymał i wszystko było w porządku spalanie też bez zarzutu. Podokręcał opaski i kazał obserwować co się będzie działo. Prosze doradżcie mi coś. Czy może trzeba sprawdzić auto pod wagiem może coś w silniku padło ale na bęzynie chodzi elegancko.

Doradżcie mi co robić................................. :mad2:

Opublikowano
Teraz nie czuć gazu ale jak nie osiągnie temperatury to dalej ma zmuła ale na benzi jest ok. Co robić gdzie szukać doradżcie......................... :duh:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Czyli mam jechać do innego gaziarza. A nikomu nie przychodzi na myśl co to może być. Nie ma czasem jakiegoś filterka w butli. Prosze o pomoc.............. :(
Opublikowano
miałem w rurze wydechowej dziurkę. naprawdę malutką. na benzynie nie czułem benzyny ale jak przełączyłem na gaz to strasznie śmierdziało gazem. naprawiłem tłumik i było OK. a w drugim aucie źle miałem skręcony przewodzik pomiędzy parownikiem a rurka co idzie powietrze do silnika. dokręciłem cybanty i było OK.
Opublikowano

Gazu już nie czuć. Ale po nocy jak silnik jest zimny to pierwsze przełączenie na gaz to czuć jak szarpnie a tego nie było wcześniej i nie chce jechać jakby coś ja dusiło a potem jest już ok przez cały dzień.

Przypomne że mam sekwencje założoną.

Ile jest filtrów gazowych które się wymienia. Wiem że jest ten okrągły między parownikiem a listwą i ten malutki w parowniku.

Czy jest może jeszcze jakiś o którym nie wiem. Proszę o rade........... :(