Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyskoczyło mi taki błąd "Brake pad wear indicator" do wymiany klocków jeszcze nieco ponad 2000km. Już muszę wymieniać czy jeszcze można jeździć?

W google znalazłem tylko że to czujnik klocków jest.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Przetarł" się czujnik, dotyka do tarczy i masz klocki wraz z czujnikiem do wymiany. Komputer pokazuje orientacyjne wartość nie ufaj mu bezgranicznie.
Krzysztof
  • 4 lata później...
Opublikowano
"Przetarł" się czujnik, dotyka do tarczy i masz klocki wraz z czujnikiem do wymiany. Komputer pokazuje orientacyjne wartość nie ufaj mu bezgranicznie.

Witam,

Wczoraj po tym jak wsiadłem do samochodu, nacisnąłem pedał hamulca zanim zapaliłem samochód. Nie powinno mieć to znaczenia, ale nie mam takiego nawyku.

Tuż po tym, gdy zapaliłem samochód, pojawił się opisany alarm.

Jestem 2000 km od domu, klocków jeszcze jest sporo i w związku z tym mam pytanie: da się jakoś skasować ten alarm ?

Pozdrawiam,

Artur

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie da się.W czujniku zużycia klocków został przerwany obwód i kontrolka świeci się na stałe.Pomoże tylko wymiana na nowy czujnik-wtedy można skasować świecący się błąd.

Jeśli masz sporo klocków,możesz spokojnie jechać.Zawsze jest jakiś zapas klocków po zapaleniu się kontrolki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zapas jest spory, 2000km autostradą spoko przelecisz. Ja po mieście robiłem około 2000km po mieście i zawsze okładzina była.