Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Do wymiany mam dwa przednie i jeden tylni łącznik stabilizatora. Jakiej firmy wybrać w miarę przystępnej cenie i jak trudność wymiany?

Samemu da radę czy warsztat?

MatrixXXL

523i 99r.

Opublikowano

Załóż te i napewno będziesz zadowolony.. http://allegro.pl/item1166269359_lacznik_stabilizatora_przod_bmw_e39_lemforder.html

Co do wymiany, jeśli sam coś potrafisz zrobić to nie będzie duża filozofia.. Unieś auto, zdejmij koło i lewarkiem unieś wahacz tak by nie był napężony łącznik.. Powoli odkręcaj śruby by czuć czy jeszcze nie pracuje.. Potem załóż nowy, dokręć w tej pozycji i gotowe..

Opublikowano

Febi nie wiem, ale TRW mozesz brać spokojnie.

Z przodu faktycznie wymiana to bajka, a z tyłu jest o tyle kłopot, że dostep jest o wiele trudniejszy. Mechanik mi odkrecal za pomocą dwóch przegubów Cardana i wypocił się i klął jak cholera.

Wymieniaj stronami, nawet jesli masz jeszcze dobry łącznik. Niebawem i on padnie i robote bedziesz powtarzał.

Opublikowano
Łączniki wymienione, przód łatwizna, tył też nie najgorzej. Obyło się bez kanału i wymyślnych kluczy. Dwie 16 i ładnie wszystko poszło. PZDR :D

MatrixXXL

523i 99r.