Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tego typu problem że nie dawno kupiłem autko i wciąż mam z nim problemy.

viewtopic.php?f=69&t=132580&hilit=brak+mocy+czarny+dym

Jak zrobiłem turbinke to okazało się ze autko nadal dymi na czarno, więc znowu do mechanika. Okazało się że mam różne wtryski. Dwa są oryginalne od 320 a dwa od 330. Ponoć te dwa od 330 to główna przyczyna dymienia. Mechanik powiedział że musze kupić dwa wtryski do kompletu od 320 2003r. i dwa przewody ciśnieniowe. I będzie wówczas spokój.

Czy szukać na allegro jakieś używki czy raczej nówki co radzicie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Komputer był podłączony, a co do przelewów to tego nie wiem.

A jaka jest różnica i objawy jak są zamontowane wtryskiwacze (2 z 4) od modelu modelu 330d?

Opublikowano
Wtryski musza byc jednakowe, a druga sprawa to sprawne. Jedz do dobrego serwisu niech ci zamontuja 2 szt. od twego modelu, moga byc z allegro, sprawdz wszystkie na urzadzeniu, w razie potrzeby wymien koncowki i bedziesz mial spokoj. W nastepnym tygodniu jade ze swoimi do zaprzyjaznionego serwisu Bosch'a na regeneracje i mam nadzieje ze dymienie ustanie. Puki co czarna kolderka sciele sie za autem przy wyprzedzaniu :)
Opublikowano

Właśnie ściągnąłem pokrywę silnika. Numery wtryskiwaczy są faktycznie inne:

0445110 131 dwa wtryski oraz 0445110 047 dwa wtryski.

Z tego co się dowiedziałem te drugie o końcówce 047 montowane są wyłącznie w 330d i posiadają inne końcówki rozpylaczy.

Czy podczas zamiany na te właściwe ( 0445110 131 ) potrzebne jest coś jeszcze czyli zamiana przewodów ciśnieniowych lub innych elementów?

Opublikowano
Ciekawi mnie dlaczego wszystkie wtryski muszą być takie same (tzn. muszą mieć te same nr)?

Tak jak kolega wyżej pisał inne końcówki rozpylaczy.