Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no to teraz to mi zabiles gwozdzia, pojde jutro jeszcze sprawdzic, bo teraz to wydaje mi sie ze dzialaja u mnie tak jak pisze champion :

joy na 1 przełącznik na dole - działa sensor

przełącznik wyżej dzialają czasówki

bo o ile pamietam dobrze, to na suwaku sa 4 stopnie, od dolu - ciagla linia, powyzej przerywana zadziej, przerywana gesciej, i ostatnia chyba najgesciej :) (sprawdze jutro)

i chyba jak kiedys sprawdzalem, to wlasnie dzialalo tak jak opisal kolega champion

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

• 2 lata później...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam teraz e46 320ci, i cos jest nie tak z tym sensorem deszczu...

jesli ustawie manetke na 1 pozycje (z liniami przerywanymi), dziala z przerwami w zaleznosci od ustawienia suwaka od czestotliwosci

jesli ustawie manetke na 2 pozycje (z ciagla linia), dziala caly czas, a gdy zatrzymam auto, np przed krzyzowka, przestaja dzialac wycieraczki, i w czasie pracy nie reaguje na suwak czestotliwosci

jakies pomysly ?

Gdyby człowiek nie korzystał z doświadczeń innych, to każde kolejne pokolenie, zapewne do chwili obecnej, uczyłoby się łupać kamień...

BMW 330Ci Sport - Moje BMW E46 330Ci Sport<---

BMW 320Ci - -->Moje BMW E46 320Ci<--

Opublikowano

jesli ustawie manetke na 1 pozycje (z liniami przerywanymi), dziala z przerwami w zaleznosci od ustawienia suwaka od czestotliwosci

jesli ustawie manetke na 2 pozycje (z ciagla linia), dziala caly czas, a gdy zatrzymam auto, np przed krzyzowka, przestaja dzialac wycieraczki, i w czasie pracy nie reaguje na suwak czestotliwosci

jakies pomysly ?

Miałem taki problem w e39.

Po podłączeniu INPY i aktywacji czujnika sensor ponownie poprawnie działał

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jakies pomysly ?

Miałem taki problem w e39.

Po podłączeniu INPY i aktywacji czujnika sensor ponownie poprawnie działał

A gdzie tu widzicie problem ? Przecież już to w e34 miałem (pewnie i w wcześniejszych wersjach też pewnie to było) że jeżeli manetkę ustawisz na poziom dwa to przy dojeżdzaniu do świateł i zatrzymaniu się,wycieraczki zwalniają automatycznie,sensor nie ma nic do tego,przy ruszaniu same znowu startują z zadaną szybkością. To samo przy tylniej wycieraczce w touringu przy jeździe pracują normalnie ale jak się zatrzymasz i zaczniesz cofać to samoczynnie przyspieszają. U mnie sensor się załącza tak :wsiadam do samochodu,wkładam kluczyk,przekręcam na pozycje 1,wycieraczka na pozycję 1,zareaguje jednym maźnięciem,pokrętełko na manetce na samą górę,przekręcam kluczyk i tyle działa :D fekt przy wolnej jeździe i przy mżawce nieraz bzikuje i za późno załącza ,ale jak jade szybciej to jest bezbłędny.