Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

INPA podaje mi wyjaśnienie świecącej się czasami kontrolki AIRBAG :

ECU: MRS4

Result: 1 errors in error memory!

112 Seat occupancy sensor

Error frequency : 54

Error not currently present

(Wiring) break Seat mat

Sporadic error

Skąd mogę się dowiedzieć o którą matę chodzi? Jak narazie nie miało znaczenia czy ktoś siadł na siedzeniu pasażera czy nie, kontrolka zapalała się różnie.

Druga sprawa..... jak się dowiedzieć jaka mata powinna być bez rozbierania wstępnie siedzenia?

Siedzenia elektryczne bez pompowania i wysuwania "pod uda", czyli zwykłe, model MONTANA.

Opublikowano
Sprawa jest prosta bo jest tylko jedna mata zajetosci pasazera.

Popraw mnie jeśli się mylę, ale w siedzeniu kierowcy nie ma drugiej maty? Mam podgrzewanie na obydwa siedzenia - czy podgrzewanie ma coś wspólnego z matami zajętości?

Opublikowano
Sprawa jest prosta bo jest tylko jedna mata zajetosci pasazera.

Popraw mnie jeśli się mylę, ale w siedzeniu kierowcy nie ma drugiej maty? Mam podgrzewanie na obydwa siedzenia - czy podgrzewanie ma coś wspólnego z matami zajętości?

Koledze chodziło o to, że poduszka kierowcy odpala się zawsze (jeśli jest taka potrzeba) po zapłonie silnika no bo przecież auto bez kierowcy samo nie jeździ wiec poduszka kierowcy jest domyślnie aktywna w trakcie jazdy .

Jeśli chodzi o pasażerów to tylna kanapa nie ma zainstalowanych mat zajętości miejsca. Pozostaje Ci do wyboru aż jedna lokalizacja - przedni prawy fotel. I tu masz odpowiedź na swoje pytanie...

Pzdr.

Opublikowano
Pozostaje Ci do wyboru aż jedna lokalizacja - przedni prawy fotel. I tu masz odpowiedź na swoje pytanie...

Pzdr.

:oops: Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.