Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam... BMW E90 2008r 330d aktualizowalem moduly zawieszenia i poduszek... teraz pytanie- w jaki sposob zakodowac je do auta ponownie?

Niezależny profesjonalny serwis BMW

seria Fxx, Gxx, przekładki ,angliki, USA-ECE; kluczyki, mapy, reset 8HP

505 329 058 Trójmiasto

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

tu tez napisze

"dziekuje za pomoc"- w cudzyslowiu pisze- bo jej nie dostalem- a jak wiedza znawcy- naprawde niewiele potrzeba aby zakodowac ponownie sterowniki...

poradzilem sobie sam...

no coz... to mialo byc forum, a staje sie blogiem;)

ps: priv- jesli sa pytania- pozdrawiam

505 329 058 Trójmiasto

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisałem już kilka razy to nie jest kwestia tego że nikt nie chce pomóc tylko mało kto sam grzebie przy nowszych autach
Krzysztof
Opublikowano

rozumiem... rzeczywiscie- to nowy i dosc trudny( w sensie kosztowny) temat... jednak- dla chcacego nic trudnego;)

w razie czego sluze pomoca...

505 329 058 Trójmiasto

• 4 lata później...
Opublikowano

Odświeżę temat.

Zaktualizowałem sterownik dsc poprzez winkfp. Przed przekodowaniem modułu dsc miałem 5 błędów. Po przekodowaniu ncs'em modułu dsc zostały 2 błędy poniżej:

http://i.imgur.com/sr1na74.jpg

Zastanawiam się czy może nie trzeba zrobić adaptacji między innymi czujnika kąta skrętu dissem tak jak na filmiku poniżej mniej więcej od 12 min:

Na liczniku świeci się na zółto abs dsc i ręczny. Jeszcze jedno pytanie przy aktualizacji winkfp trzeba vin podawać do tego konkretnego modułu? U mnie próbowałem i tak i tak. Skutek taki sam. Ale jak jest fabrycznie przy podglądzie Inpą w User Information Field powinno być przy Vinie dsc ÿÿÿÿÿÿÿ czy 7 ostatnich znaków VIN?

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Nie musisz nic robić z VINem, jesli aktualizowałeś Progmanem.

Oczywiście po aktualizacji należy zrobić kalibrację kąta skrętu, a także wyksaować klocki hamulcowe.

Pozdr.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką