Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich. nie moge znalezc na forum jak skasowac plyn hamulcowy po wymianie. wyskoczyl mi komunikat na zolto ze mam wymienic plyn i tak zrobilem, tylko pytanie czy ktos wie jak ten komunikat skasowac? czy trzeba podlaczac pod kompa? po wymianie klockow inspekcje skasowalem tak jak bylo opisane na forum a z plynu nie mam pojecia jak to zrobic... dzieki za pomoc
Opublikowano
wlasnie robilem tak jak mowisz ale nie chce mi sie nic skasowac... co robic?

witam

Musisz gdzieś robić jakiś błąd

Zamknij wszystkie drzwi, wyzeruj dzienny przebieg przed całą procedurą

Jeśli dalej nic to spróbuj jeszcze tak

Gdy dojdziesz do momentu w którym pojawi się RESET? naciśnij przycisk raz krótko i od razu drugi raz i trzymaj

Tą metodę opisał ktoś na forum jako receptę na kasowanie klocków

pozdrawiam

Opublikowano
a nie musi sie zapalic czerwona lampka od plynu bo na tej zoltej nie idzie tego naprawic. wyczytalem na innym forum bo na naszym nic nie znalazlem. tylko czy to prawda???
Opublikowano
nie prawda, czerwona lampka zapala sie jeśli przekroczysz czas przeglądu. A jak chcesz zrobić serwis i skasowac go wcześniej, to co, nie da rady? Nie ma takiej opcji. Trzeba próbować kilka razy, sam juz kasowałem kilka przeglądów a raz na jakiś czas mi nie wychodzi.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
witam

Dzisiaj wymieniałem płyn hamulcowy

Skasowałem bez problemu powszechnie znaną metodą

pozdrawiam

kruczi jeśli można zapytać to jaki zalałeś płyn? czy któryś z ogólnie polecanych (Castrol dot4 SRF, ATE Typ200, Motul dot4 RBF660) czy może jeszcze jakiś inny. Bo w sumie to jestem na czasie wymiany lecz jeszcze nie zdecydowałem.

Opublikowano
jeśli nie jeżdzisz po torze albo nie mieszkasz w górach to nazwyklejszy z normą DOT 4 będzie ok.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv