Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich uzytkownikow tego forum. Szukalem dosc dlugo odpowiedzi na moje pytanie ale niestety nic takiego nie znalazlem. Mam nadzieje ze zaraz nikt nie napisze mi ze temat byl juz wielokrotnie poruszany :D

A wiec tak. Kolega kupil bete e34 2,5 l Vanos ze skrzynia automatyczna. Chcial troche poszalec i w koncu wpadl na genialny pomysl aby spalic stare kapcie. Niestety troche mu nie pykło. Dal gazu do 5tys obrotow, wcisnal hamulec i wrzucil D efekt byl rewelacyjny ( pisk, ryk silnika i oczywiscie duzo dymu) Jednak po ktoryms razie betka przestala palic gume oraz jezdzic :evil:

Konkretnie chodzi o to ze bieg wsteczny wchodzi normalnie i auto jak zawsze porusza sie normalnie do tylu. Problem zaczyna sie gdy wrzuci D. Auto zachowuje sie tak jakby calyczas byly zblokowane kola. Rozpedza sie bardzo wolno (20 sek. do 60) i ma bardzo duzy problem z ruszeniem. Potrzebuje bardzo duzych obrotow zeby wogole delikatnie drgnelo do przodu.

Jak myslicie jaka moze byc tego przyczyna? Prosze o pilna odpowiedz. Z gory wielkie dzieki !!

Opublikowano

uuu.. to grubsza sprawa.. mielismy nadzieje ze to tylko jakis drobiazg..

Tomahawk ale ten temat ktory podales to wogole sie nie powiela z tym ktory ja zalozylem :)

Szukalem dalej i znalazlem to:

viewtopic.php?f=67&t=133767

Na filmiku wyglada tak samo jak u mojego ziomka.

Dzieki wam za szybką reakcje!

A moze ma ktos jeszcze jakies pomysly co to moze byc ? :8)

Opublikowano

brawo... i gratuluje pomyslu.. powiem tylko tyle zszokowalo mnie to co napisales i dodam ze ponad pol roku szukalem e34 w automacie az wkoncu kupilem manual.... szkoda ze automaty trafiaja w takie rece.. a co do przyczyny sam ją opisales..

nie pozdrawiam

Opublikowano
młody525i jestes tak tepy czy poprostu nie rozumiesz ze pytam o to co moglo pojsc w samochodzie?? :mad2: Pozatym nie pytalem co chciales kupic. Rowniez nie pozdrawiam. Peace
Opublikowano

viewtopic.php?f=71&t=131127

prosze bardzo, tu byl kolejny as.

dzieki takim polglowkom jak twoj kolega (a bardziej mi sie wydaje, ze to ty sie nie chcesz przyznac do swojej glupoty, bo niby dlaczego kolega mialby nie pisac we wlasnym imieniu?) stereotyp o tym, ze starymi bmw jezdza dresy i tepaki wciaz jest aktualny. nie dziw sie, ze nikt cie nie poklepie ani nie pocieszy jak czyta takie rzeczy.... niech "kolega" kupi sobie rower, lepiej na tym wyjdziemy wszyscy.

Opublikowano
ale mądrzy jestescie naprawde.. i do tego detektywi. zle ci sie wydaje nigdy bym automata nie kupil a dlaczego pisze ja a nie on to juz moja sprawa. Zadalem pytanie i oczekiwalem odpowiedzi. Tylko dwoch pierwszych kolegow odpowiedzialo i dziekuje im za to. Odbiegacie zupelnie od tematu i po co ? ciekawe czy w cztery oczy nazwalbys mnie tepakiem, watpie. a dres to styl ubioru a nie sposob myslenia.