Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio miałem auto u mechanika, robił mi kilka rzeczy , wymiana łożyska w sprężarce klimy, wymiana przednich tarcz i klocków i kilka dupereli jeszcze, przy okazji podciągnął ręczny bo był słaby. Po tym czasie (jakies 2 tygodnie), mam dziwny problem. Pare dni temu rano jak chciałem wyjechać z garazu po nocy wrzucilem wsteczny, próbuje cofnąć a tu przez jakies 2 sekundy nic nie jedzie auto nagle coś tak dość mocno stuknęło i auto ruszyło normalnie. W pierwszej chwili pomyślałem że ręczny nie puścił, po tych 2 sekundach dopiero puścił i auto ruszyło. I olałęm sprawe, ale w ciagu ostatnich kilku dni sytuacja powtórzyła się dwukrotnie. Raz po nocy i ruszałem na wprost, a drugi raz po około pół h postoju, pewnie w tych dwóch przypadkach też bym pomyślał że to ręczny nie odpuścił ale ani w 1 ani w 2 przypadku ręczny NIE BYŁ zaciągnięty, ani troche. Auto chce jechać, silnik normalnie pracuje itd tylko wydaje mi się jakby koła nie chciały ruszyć. I w każdym przypadku słychąc to dość mocne puknięcie i auto wtedy rusza bez problemu. Więc co to może być?? Dodam tylko że ręczny podciągnął mi bardzo mocno, da się zaciągnąć go tylko z dość sporą siłą na 3 ząbek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzwignij auto na lewarku i sprawdz czy koła kręcą sie swobodnie

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
To masz "za mocno" wyregulowany ... plaski wkretak w lape i do dziela :-)

Sent from my Milestone using Tapatalk

A możesz bardziej szczegółowo napisać jak podciągnąć ten ręczny? u siebie też bym sobie trochę podciągnoł