Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, zwracam się z prośbą o pomoc w nietypowej sprawie. Jestem posiadaczem w/w auta z 2009r, zakupionego w salonie. Obecnie mam przebieg 9300 km. Od około 2000 km pojawił się dziwny objaw pod postacią pojawiającego się plastikowego "telepania", "turkotania", które występuje po odjęciu gazu między 60 a 100 km/h. Jest to dosyć ciche, niemniej jednak słyszalne. W ASO mechanik powiedział, że nic nie słyszy. Pomimo, że jest to ciche bardzo irytuje, dodam jeszcze, że objaw niknie po dodaniu gazu. Bardzo proszę o wszelkie sugestie. Nie wiem , czy to jest istotne, ale samochód posiada Mpakiet.
Opublikowano
Właśnie noszę się z zamiarem żeby podjechać do innego ASO.A co do szukania pomocy na forum dobrze jest poznać zdanie innych użytkowników.
Opublikowano

A może ci coś po prostu w schowku albo którejś kieszeni drga ? ;)

Sprawdź czy wszystko jest na swoim miejscu ...

Być może któryś plastik pracuje gdyż się poluzował ??

A tak poza tym to ciężko stwierdzić co to może być po danym opisie... w poprzednim aucie szukałem co mi może drgać ... i po 3 miesiącach znalazłem długopis w tylej kieszeni ;)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Nie,niestety to nie taki dźwięk.Pomyślałem,że może to któreś koło "bije" ale koła są w porządku.To słychać tylko po odjęciu pedału gazu,po naciśnięciu ustaje.Potrafi niestety zepsuć przyjemność i komfort akustyczny jazdy.
Opublikowano

U mnie było podobnie okazało się że chyba to wina obudowy filtra jak się przytrzymało ręką obudowę było OK . Tylko u mnie też jak auto stało czasami tak "rzegotało"

Swoją drogą masz gwarancje to nie masz co takich tematów zakładać :)