Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem w tym tygodniu E36 325 TDS pięknie wszystko chodzi.Podjechałem by napełnić klime okazało się że wiatraczek od klimatyzacji wogole nie działał a gdy załączy się wywala bezpiecznik coś z wiatraczkiem.Mechanik poradził abym wogole nie załączał klimy bo może mi ją wysadzić od ciśnienia.Czy musze wymienić cały ten wiatraczek czy jest może inny problem i jak się zabrać do jego wymiany?

Mechanik podpowiedział że to może być problem ze szczotkami...proszę o jakąś radę.

Dzięki z góry i pozdrawiam

_______

Poprawiłem tytuł. Proszę zapoznać się z formatem tytułowania wątków i regulaminem forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Kolego jeżeli mówisz o tym wiatraku przed chłodnicą to może warto zobaczyć czy nie ma tam gdzieś kabla przetartego.Ale wcześniej zobacz od czego wywala ci ten bezpiecznik żeby było wiadomo za co się brać. Jeżeli nie będzie widać nic podejrzanego to może faktycznie coś z tymi szczotkami w wiatraku jest. Poczytaj na forum może coś znajdziesz na ten temat.............pozdrawiam. :D
  • 2 lata później...
Opublikowano
ja dzis tez zauwazylem ze ten wiatrak sie nie kreci.nie wiedzialem ze to od klimy jest myslalem ze zalancza sie sam podczas jazdy ale widze ze nie no i reka normalnie da sie go krecic.

Jak da sie go reką pokrecic to dobrze. A pry włączonej klimie sie nie kreci?

http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg
Opublikowano
Rozepnij wtyczke i sprawdź,czy przy włączonej klimie (i pracującym silniku) dochodzi napiecie od "strony" auta.
http://images75.fotosik.pl/97/7ea837af20c745c4.jpg