Skocz do zawartości

320d czy można zachować sterowanie w kier. po wym.oryg.radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytanie jak w temacie tylko trochę je uszczegółowię. Noszę się z zamiarem wymiany radia fabrycznego BUSINESS PROFESSIONAL na inne - nie oryginalne pod BMW. Posiadam pełne sterowanie w kierownicy radiem oryginalnym. Wiem, że najpierw muszę kupić ramkę adapter - oczywiście z tym nie ma problemu. Nurtuje mnie tylko kwestia, jakie radio kupić (chcę coś z DVD) i co technicznie zrobić, żeby była możliwość sterowania tym radiem za pomocą przycisków na kierownicy. Z góry dziękuje za wszystkie wskazówki. Pozdro
Dolo
Opublikowano
z drugiej strony po co Ci CD ??? w bussiens nie ma lipy ja mam adapter do kasety pod mp3 i gra przepieknie i nie musze nagrywac płyć tylko zrzucam mp3 wkładam adapter i gra i sterowaie kierownica tez jest jak nalerzy
Opublikowano
z drugiej strony po co Ci CD ??? w bussiens nie ma lipy ja mam adapter do kasety pod mp3 i gra przepieknie i nie musze nagrywac płyć tylko zrzucam mp3 wkładam adapter i gra i sterowaie kierownica tez jest jak nalerzy

Nie chodzi mi mi o CD bo mam z tyłu zmieniarę :) chcę założyć DVD i sterować podstawowymi funkcjami z kierownicy - ot tyle! jest tylko problem z rozwiązaniem tego sterowania, bo domyślam się, że bez jakiegoś interfejsu się nie obejdzie. Stąd moje pytanie na forum o potwierdzenie i rozwiązanie tego problemu :(

Dolo
Opublikowano
aaa obawiam sie że strowanie nie będzie działać chyba że uda ci sie kupic oryginał navi z dvd do e46 za w miare rosądna kase.tez o tym myslałem alle ceny na allegro powalają..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sterowanie z kierownicy tylko z oryginałami.
Opublikowano
Z tego co się orientuję, to dynavin ma obsługę multifunkcji z kierownicy.

to jest jedyna w akceptowalna (600 EUR) alternatywa dla dużej navi... niedawno wyszła nowa wersja dynavina i wygląda jeszcze lepiej :)

Opublikowano
Sterowanie z kierownicy tylko z oryginałami.

bzdura są specjalne adaptery które pozwalają sterować nieoryginalnym radiem z kierownicy koszt jak dobrze pamiętam coś ok. 250 zł .... do każdego producenta jest inny adapter!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
TC wskaż proszę, gdzie takie adaptery można dostać. Powiem szczerze, że nie wiem gdzie tego szukać. Pozdro
Dolo
Opublikowano

a ja mam takie pytanie mam ori radio z mini navi na kasety + zmieniarka + bt wszystko sterowane z kiery, książka tel pieknie importuje się z telefonu i teraz

jeśli wymienię radio na np alpine, kenwood, jvc itp z możliwością sterowania z kierownicy (dodatkowo trzeba dokupić przystawkę do sterowania )

to czy będzie to działało z bt i zestawem głośnomówiącym fabrycznie zamontowanym ?

czy to już radio musi mieć wbudowanego bt ?

Opublikowano
a ja mam takie pytanie mam ori radio z mini navi na kasety + zmieniarka + bt wszystko sterowane z kiery, książka tel pieknie importuje się z telefonu i teraz

jeśli wymienię radio na np alpine, kenwood, jvc itp z możliwością sterowania z kierownicy (dodatkowo trzeba dokupić przystawkę do sterowania )

to czy będzie to działało z bt i zestawem głośnomówiącym fabrycznie zamontowanym ?

czy to już radio musi mieć wbudowanego bt ?

z tego co się orientuję to radio musi już mieć swojego BT

Dolo