Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z czujnikiem płynu chłodzącego, taki bład wykazał komputer po podłączeniu . Auto po przejechaniu paru kilometrow zagrzewalo sie maksymalnie , wentylator sie nie zalaczal i wydaje mi sie ze rury gumowe do chlodnicy byly miekkie, tzn wogole nie dawaly plynu do bloku silnika.

Potrzebuje informacji gdzie dokladnie jest ten czujnik , najlepiej jakies foto .

Silnik to M52.

Prosze o pomoc i pozdrawiam

Proszę poprawić tytuł albo zamknę temat. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków dla działu E36 i regulaminem forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

wentylator tez sie nie zalacza. sam z siebie chyba by sie nie zapowietrzy l. Wymieniac ten czujnik ? tak wykazalo na komputerze po podlaczeniu.

Nie wiem co mam robi, czy kupic ten czujnik i wymienic go i zobaczyc czy bedzie wszytsko ok czy zaczac od wymiany plynu ( czy spuscic go tez z bloku silnika korkiem w glowicy ?? )

Opublikowano

właśnie o to chodzi ze sie grzeje i to bardzo... jak przejade pareset metrow na tym czerwonym polu to zaraz zaczyna dymic spod maski i bardzo goracy.

czy po wymianie tego czujnika bedzie dzialal wentylator czy tez cos sie moglo zepsuc ? Wydaje mi sie ze wymiana czujnika i wymiana plynu z odpowietrzeniem bedzie wystarczajaca. Chyba ze walnal termostat;/