Skocz do zawartości

320 drgania przy 80km/h przez alu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.moj problem polega na tym ze gdy jade od 80 do 100 km/h to cala kierownica mi drga i chodzi na boki.wiem ze jest to wina alu ktore kupilem oczywiscie uzywane.bylem na wywazeniu kol i nic to nie pomoglo oponki tez sa zdrowe.ponoc felgi sa troche krzywe tak mi bynajmniej mi powiedziano a prostowanie felg kosztuje u mnie 100 od sztuki czyli mi sie to nie oplaca.i teraz moje pytanie do was brzmi czy sprzedac te felgi czy jest jeszcze jakas rada aby to zrobic.by nie czuc zadnych drgan podczas jazdy.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano
musisz mieć pierścienie centrujące pewnie te alu były od wyższego modelu np. e46. To są takie plastikowe ringi, miałem ten sam problem i pomogło w 100%
Opublikowano
jeżeli alu jest krzywe to pierścienie nic nie dadzą.Bo niby w jaki cudowny sposób wyprostują felge??Jeżeli stwierdzili w warsztacie że felga ma bicie to musi tak być i drgania nie znikną niestety.
Opublikowano
też miałem krzywe alusy ale w normie, że pomogły mi ringi no chyba, że ma tak krzywe, że aż kwadratowe :P