Skocz do zawartości

Dlaczego ścina opone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Dlaczego ścina mi tylnią prawą opone od środka??

Może to być wina skrzywionego alusa??

Opublikowano
Skrzywiona felgę odczuwałbyś biciem koła. Moze to być skrzywiony wahacz, belka albo po prostu wywalone tuleje tylniej belki.
Opublikowano
ja stawiam na tuleje gdyz mialem identycznie jedno tylne kolo od srodka mialo scieta opone tuleje kosztowaly mnie około 160zł 2szt
Opublikowano

nie masz przypadkiem obnizonego tylu ? np.jedna strona bardziej od drugiej? (negatyw)

pzdr

Opublikowano

Wtam-dołączam się.

Ja ma niżej lewą stronę niż prawą (zarówno jak z przodu tak i z tyłu (prawa strona niżej ale delikatnie o grubość palca - zamieniłem nawet tył stronami-amory ze sprężynami i nic dalej niżej- po wyjęciu sorężyny miały taka samą wysokosć) i ścina mi nie tył ale przód prawą oponę (po tej stronie co siedzi nizej) na samym jej brzegu po zewnętrznej stronie i to na dodate tylko na letnich Barumach 205/55/R16 bo na zimach nic a zrobiłem juz na nich dwie zimy (byłem na zbieżności i sprawdzane było już 3 razy i wszytko-zarówno kąty jak i zbieżność mieści się w ganicach tolerancji a ścina (dodam że zawiecho ok żadnych luzów i tp) przy czym ona była bita w to akurat koło ale na geometrii wszystko jak wspomniałem ok (byłem u dobrych fachowców) więc co to jest??

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg