Skocz do zawartości

ząbkuje opony od wewnętrznej strony na tylej osi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdź luzy w zawieszeniu i udaj się na geometrię. Z tyłu regulowana jest zbieżność oraz kąt pochylenia istotne sa również zastosowane sprężyny oraz sprawność amortyzatorów.
Opublikowano

Witam

jeśli masz krótkie sprężyny, to może być powód... masz kierunkowe opony czy symertyczne... jeśli kierunkowe to jakiej firmy, np Barum tak ma... ja mam to samo na przodzie, mam niski zawias 30-40mm po geometrii i sprawne amory i luzy brak.... a mam barumki kierunkowe, i jestem serwisantem ogumienia od czasu dłuższego.... a i popatrz jaki masz kont pochylenia kół... no i jeszcze może wchodzić w grę reklamacja oponek! ale to jest ciężko zrobić...

Opublikowano
dokładnie tak jak piszesz mam niski zawias, opony Barum profil 40 fela 16/215... chuczy wyje powyżej 100 km/h troszkę cichnie...chyba zmienię amorki i zobaczę jak to będzie... :mad2: :duh:
Opublikowano

Może jeździć przez kośmidry;) tam są drogi hoho... ale zastanawiam sie co to znaczy ząbkuje? ścina czy ząbkuje? jak sie to objawia.

Pozdrawiam obywatela z pięknej dzielnicy naszego kraju choć drogi to macie kręte ;)

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
gość zrobił przegląd i powiedział że trzeba wymienić tulejki pływające z tyłu.poszedłem do sklepu pytać się o te tulejki a kolo mi mówi że w tylny zawiasie jest ich 16 ( koszt wymiany... -same tuleki 1000 zł). Jeśli możecie to napiszcie jakie tulejki jest najlepiej wymienić oprócz tych pływających...czy po ich wymianie i amorków trzeba ustawiać goeometrię??????pozdrowienia
Opublikowano

Może chciał Twoim kosztem dać 12 sztuk w prezencie swoim znajomym???

W tylnim zawieszeniu w e36 są aż cztery tuleje wahliwe (pływające) w cenach około 100 zł/szt. ale nie sądzę, aby wszystkie cztery były padnięte.

Myślę, że za wymiane jednej to 70 zł