Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie..

Czy jest mozliwa zmiana lewarka skrzyni automatycznej na LCI ?

Znajomego poniosła fantazja ułańska i ma zamiar ;)

Czy to jest możliwe czy trzeba jeszcze coś dodatkowo zmieniać?

Opublikowano

Ja bym chętnie zrobił odwrotnie - ten dżojstik wygląda jakby był zrobiony w drugorzędnej fabryce w Chinach za 2 ziarenka ryżu z plastiku z odzysku - imo największa wpadka we wnętrzu E60.

A co do zamiany, to nie sądzę - przed LCI sterowało się skrzynią w sposób mechaniczny - ta nowa już ma w pełni elektroniczne sterowanie. Podejrzewam, że sama skrzynia może być przez to inna.

Kal

Opublikowano

Sam joystick jest w porządku ,chociaż zostają na nim czasami ślady palców , tam gdzie są podświtlane litery , na tej szybce . Jedynie podstawa pod joystick jest trochę dziwna , faktycznie do jakości można się przyczepić .

Za to przy nowszym rozwiązaniu ruszając z P , jadący z tyłu nie zorientuje się ,że jedziemy automatem , bo nie ma już błyśnięcia światłami cofania .

Opublikowano
Dokładnie też mi się wydaje że wymiana samego drążka nic nie da bo tak jak kolega wyżej pisze te lewarki LCI jak i cała skrzynia jest sterowana elektronicznie nie mechanicznie .
Opublikowano

no ale zobacz ze manualna zmiana biegów tez dziala ...

czyli pewnie tylko zmienil kabelki ze starego do nowego co mogl a reszta zostala w standardzie :)

Opublikowano

hehe az takim pasjonata to ja nie jestem :)

to tylko teoretyczny post w nieswojej sprawie, heh....

ja mam manuala i wole seryjne wyposazenie :P

No ok dziekuje juz za wyczerpujace odpowiedzi :P Przekaze wszystkie temu co go interesowalo :P

Opublikowano
wymienic mozna bo sam robilem,swiecic sie bedzie,ale funkcje jak koledzy mowia zostana mechanichne

Codowanie BMW , Wylaczenie ostrzezenia o pasach, TV-Free,przebudowa oswietlenia na LCI, klimy Basic na HIGH, Navigacji z MASK na CCC lub CCC LCI ( 8 przyciskow ) itd.

http://www.bavaria-access.de/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002804305191#!/pages/Bavaria-Access/157126324367474?sk=photos