Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zarejestrowani
Opublikowano

Kamil, weź poprawkę że mamy chory ten rynek na allegro. Fakt, że opuszczenie 20% ceny to coś nie tak (co to wyprzedaż? :) ) - no ale co zrobić... Jak na allegro masa aut właśnie w takiej cenie, tylko że pewnie w stanie nie do kupienia. Ale psują rynek i jak ktoś szuka to nie patrzy na te droższe. Co doprowadza do tego, że jak komuś naprawdę zależy na sprzedaży to w końcu oddaje je taniej.

Do tego jak weźmiesz wskaźnik z eurotax'u... który też w żaden sposób nie odzwierciedla wartości jedynek - no ale często kupujący sprawdzają tam ceny swoich wymarzonych modeli i potem w tej cenie szukają swojego egzemplarza. Szkoda tylko, że w eurotax podaje ceny składaków ;) czyli tak naprawdę kilku jedynek złożonych w jedną. :mad2:

Opublikowano

Kupowałem w życiu nie jeden samochód róznych marek ale o BMW wiem jedno jeżeli cena jest niska lub sprzedający spuszcza mega dużo to coś z samochodem jest nie tak :) bo jeżeli auto jest igła to nawet salon BMW dobrze zapłaci nam za nasz "stary" samochód

Oczywiscie nie ma co skreślać samochodu na stracie bo są i drogie samochody a okazują się "miną"

Opublikowano
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ;) jako, że jestem tu świeżakiem i dopiero szukam swojej wymarzonej jedynki, a zdaje się, iż forum jest najlepszym miejscem aby zasięgnąć porady, to mam do Was pytanie :) Otóż... czy ktoś z Was jest z okolic Płocka lub widział to auto? http://otomoto.pl/bmw-116-C24778013.html ? z góry dziękuję za odpowiedź oraz pozdrawiam :)
Opublikowano
Hmm... faktycznie do specyfikacji co do spalania przy automatach się nie dokopałam, ale nie sądziłam, że jest aż taka tragedia jak mówisz ;) jeździłam automatem czterobiegowym przy ~115KM - faktycznie, paliło troszkę i nie kulało się w ogóle. O późniejszym DSG nie będziemy dyskutować. A tutaj 6 biegów w automacie i 122KM i myślicie, że będzie się aż tak leniwie zrywać i pochłaniać miliony litrów paliwa?!
Opublikowano
Hmm... faktycznie do specyfikacji co do spalania przy automatach się nie dokopałam, ale nie sądziłam, że jest aż taka tragedia jak mówisz ;) jeździłam automatem czterobiegowym przy ~115KM - faktycznie, paliło troszkę i nie kulało się w ogóle. O późniejszym DSG nie będziemy dyskutować. A tutaj 6 biegów w automacie i 122KM i myślicie, że będzie się aż tak leniwie zrywać i pochłaniać miliony litrów paliwa?!

Przejedź się zobacz , ale według mnie tyłka nie urywa :)

Może to przez to że od dawna nie jezdże niczym poniżej 200 km :)

Opublikowano
Mieszkam w Poznaniu i taki maluchny silniczek by mi właśnie podpasował, tym bardziej, że wcześniejsze auta też miały w granicach 100 KM. Wczoraj męczona przez sumienie, że kupię paliwożerniaka, poszukałam średnich spalań i... jeśli to prawda i ta prześliczna jedyneczka pali 8l w mieście, no to... chyba znalazłam auto dla siebie ;) w przyszłym tygodniu jak znajdę chwilę to bujnę się do Płocka i do Warszawy do ASO i przywitam się oficjalnie jako drajwerka jedyneczki ;)
Opublikowano
No dobraaa, niech już spali tą dychę. Ja po prostu chyba bardzo chcę mieć to auto ;)

Mi w Krakowie 116i w manualu przy obecnie kobiecej nodze spala 11 litrów bez mniejszego problemu . A w korkach mega auto nie stoi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taka trochę rzeźba za dużo rzeczy mi się w niej nie podoba

wszystko dokładane, ale wydaje mi się że już ktoś coś pisał o niej

Opublikowano
Taka trochę rzeźba za dużo rzeczy mi się w niej nie podoba

wszystko dokładane, ale wydaje mi się że już ktoś coś pisał o niej

Też mi się wydaje, że była opisywana. Pewnie kilka stron wcześniej nawet, trzeba by przejrzeć :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mam zdjęcia jak to było poobijane.

naprawa jak i malowanie odbyło się gdzieś pod domem, lakierowanie sprajem.

przebieg nieadekwatny do stanu wnętrza.

silnik nie jest w dobrej kondycji, nie ma swoich osiągów, koło pasowe albo/i dwumas bliżej końca

Opublikowano
Opublikowano

dzieki za informacje, wg. sprzedawcy faktycznie ma tylko 37 tys. jest to drugi samochod w rodzinie, wszystko sprawdze w przyszlym tygodniu w ASO samochod juz czeka na mnie. mam nadzieje ze bedzie ok, jedyne co bylo w nim robione to lewy blotnik ale tylko malowany po lekkim przetarciu.

ile placiliscie za sprawdzenie samochodu w ASO ? w lublinie cena to 400 - 450zl

i jak to jest z tym napinaczem wersja po lifcie tez ma ten problem ?

Opublikowano

dzięki za odpowiedz, kolego widzę ze masz do czynienia z 116i ( 1600cm3), możesz w kilku słowach powiedzieć jak ten silnik się sprawuje ?

i jak to jest z tymi silnikami w modelu 116i , są dwie wersje benzyny ? z 1600cm3 i 2000cm3 czy 2000cm3 to już jest model 118

Opublikowano

model po lifcie jest już 2000cm3

model przed liftem to 1600cm3

W kliku słowach hmmm : kup coś powyżej 1.6 :) dla mnie to już "muł bagienny" ale co się dziwić jak od X czasu nie jeźdźę niczym co ma mniej niż 200 KM , ale według mnie 1.6 to troszku słabizna , chyba że moja ma coś zepsute ale wątpię

Modelem po lifcie z oznaczniem 116i nie jezdziłem więc wypowiedzieć się nie mogę ale o modelu przed liftem według mnie jeżeli jest szansa kupić 118i to lepiej taką kupić .

Bo 116i przed liftem jak już gdzieś pisałem pali jak 120i , jezdzi jak polo 1.4

Opublikowano
kolego ale ten samochod jest z 2008r. i ma silnik 1600 cm3, a z tego co pamietam lifting byl w 2007r wiec wersja jest juz po lifcie. czy sie moze myle ? a jesli tak to czy ten model jest obarczony usterka napinacza ? dodam ze sa tez modele z silnikiem 1600cm3 z 2009r 2010r
Opublikowano
kolego ale ten samochod jest z 2008r. i ma silnik 1600 cm3

Na podstawie czego to wnioskujesz? Mam nadzieję że nie sugerujesz się tym co ktoś wpisał w ogłoszeniu, bo myślę że większość posiadaczy 116-tek zorientowała się dopiero przy ubezpieczeniu że ma 2 litrowy motor pod maska (albo nawet się nie zorientowali).