Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie. Gdzie w e36 znajdują się wszelkie przekazniki, moduły związane z wycieraczkami. Kolega w swojej e36 ma taki bajer ze gdy się włączy pierwszą pozycje wycieraczek to one pracują w zalezności od szybkosci jazdy. Jak jedzie szybko to i one pracują szybko a jak zwalnia to one tez. Gdy się zatrzyma na krzyzuwce to one tez stoją. Ja w swojej czegos takiego nie mam a mam auto bardziej wypasione. Kolega teraz sprzedaje to swoje e36 i zgodził się zemną zamienic tym przekaznikiem bądz modułem tylko gdzie go szukac.
Opublikowano
Moduł taki w E36 znajduje się z lewej strony za dywanikiem - tam pod półką na nogę. Lecz występowały dwa rodzaje tych modułów i różniły się złączem. Jednak wydaje mi się iż tego typu praca wycieraczek występowała w każdym modelu E36 i nie wykluczone, że możesz mieć coś uszkodzone. Podmień ten moduł, może właśnie w nim tkwi usterka.
Opublikowano
U mnie jest inny problem na pierwszym biegu wogóle nie działają mi wycieraczki na reszcie działają dobrze jak zwalniam jadąc autkiem też zwalniają. Więc mam pytanie czym to może być spowodowane, może jakieś styki nie kontaktują ?

Mrówa

Harce na gitarce oraz speed

Opublikowano

Praca wycieraczek na pierwszej pozycji uzależniona jest od obrotów silnika i prędkości jazdy.

Jeżeli deszcz, nie pada tak mocno, że korzystamy z rzadszej pracy wycieraczek, to nie ma potrzeby, aby pracowały często na postoju - mniej uderzeń kropli o szybę. Krople również mniej uderzają gdy ruszamy, ale już przy większej prędkości, np: na dwójce, częstotliwość uderzeń kropli jest częstsza. Tak został skonfigurowany układ i nie ma jak go zmienić domowym sposobem

Opublikowano
Kolega w swojej e36 ma taki bajer ze gdy się włączy pierwszą pozycje wycieraczek to one pracują w zalezności od szybkosci jazdy. Jak jedzie szybko to i one pracują szybko a jak zwalnia to one tez. Gdy się zatrzyma na krzyzuwce to one tez stoją.

no własnie

a ja mam tak ze jak stoje to stoja a jak jade to chodza tak samo niezaleznie od predkosci

najgorsze jest to ze maja za duzy odstep czasu pomiedzy kolejnymi machnieciami

wie ktos jak to zmienic ??

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Nigdy się w to nie bawiłem i nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd, ale za nim cokolwiek zaczniesz to spróbuj ten moduł zamienic z innej trójki. Twój moduł może mieć usterkę w analizowaniu zmiennego sygnału