Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim autku nadszedł czas na wymianę łożyska w kole. Byłem w sklepie zapytać się ile taki interes kosztuje, koleś mówi że 380 plnów za sztukę! Chyba lekka przesada. Na allegro wypatrzyłem zamiennik z roczną gwarancją i chciałbym się Was zapytać czy warto lub może ktoś z forumowiczów kupował u nich w/w łożysko.

http://moto.allegro.pl/item1103454145_lozysko_piasta_kola_bmw_5_e39_z8_m5_1995_przod.html

Opublikowano

Witam

Niestety ale to prawda dobre łożysko (piasta) kosztuje nawet ponad 500 zł np. Lemforder - sam wymieniałem niedawno i zapłaciłem 290 zł za Niemieckie MEYLE podobno bardzo dobre, a te z Allegro to przeważnie Chińszczyzna ale zrobisz jak chcesz :)

Opublikowano
Przerabiałem temat - lewy przód. Kupiłem za ok. 200 PLN. Zaraz potem trasa do Szczecina. Cały czas jakieś stuki. Myślałem, że to łącznik stabilizatora. Jeszcze tydzień pojeździłem i zaczęło walić nie do zniesienia. Okazało się, że łożysko padło. Do dziś próbuję odzyskać kasę. Nie polecam tanich zamienników. Drugie kupiłem za prawie 400,00 PLN i śmiga już ponad 10 tys. i myślę, że dalej będzie ok.
Nie pozwól, aby strach przed porażką powstrzymał Cię przed wejściem do gry.
Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Wystarczy wymienić tylko łożysko z tej strony samochodu, który jest wadliwe czy koniecznie trzeba z obydwu stron?

I jeszcze pytano odnośnie strony czescidobmw.pl polecacie ją, ktoś kupował u nich bo chyba zamówię piastę meyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba wymieniać z dwóch stron, wymień tylko to uwalone.
Opublikowano

Wystarczy z jednej. Meyle nie wypowiem się, w kazdym razie FAG idzie na 1-szy montaż.

Juz wyzej polecilem czescidobmw.pl. Bralem od nich wiele razy i sa godni zaufania. Facet dobrze obeznany, nie sprzedaje fuszery, ze zwrotem nie ma problemów.