Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z problemami ze wtyczką do komputera ABS, czasami pada ABS , ASR (chyba każdy to mial z tego co wiedze na forum) w związku z tym skrzynia przechodzi w tryb awaryjny i pytanie moje to jaki dystans mozna przejechac w trybie awaryjnym? czy można w ogóle jeździc?

Po pojawienu sie komunikatu "getribenotprogramm" wylaczam silnik wyciagam wtyczke dmucham i hula, ale jak mi sie to stanie w trasie i moj rewelacyjny system przestanie działać to nie wiem ile w tym trybie moge jechac zeby nie uszkodzic czegoś.

Aha a czy moge w ogole wyjac ta wtyczke i tak jechac bez ABS i czy skrzynia bedzie działać? nie proboje na razie tego zrobic bo sie boje.

Dzieki z góry za porady

Opublikowano
Jeżeli załącza się tryb awaryjny można jechać do najbliższego serwisu...Ale jeżeli to wina tylko błędu kompa to możesz jechać ile chcesz jeżeli masz pewność że skrzynia działa prawidłowo to nic jej nie będzie.
Opublikowano
jak mi sie to stanie w trasie i moj rewelacyjny system przestanie działać to nie wiem ile w tym trybie moge jechac zeby nie uszkodzic czegoś.

mysle że jadac spokojnie i w miare wolno (a juz na pewno bez zadnych kick-downow) mozesz pareset km przejechac