Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z plynem w ukladzie chlodzenia. Ubywa go mniej wiecej 5l na 1000km. Nigdzie nie zauwazlem wycieku. Kapie tylko woda z klimy zadnego plynu.

Czy ktos sie spotkal z takim zjawiskiem?

pozdr.

Opublikowano

przyczyn moze byc pare np

-moze ci delikatnie uciekac korkiem od ukladu chlodzacego

-mozesz miec uszczelke pod glowica do wymiany (odkrec korek oleju i zobacz czy nie masz mlecznego nalotu od spodu)

-jesli masz gaz to z tego co wiem to gazownicy wpinaja sie z jakims trojnikiem w uklad chlodzacy (sprawdz czy nie ubywa ci wlasnie tam)

-pojedz sobie na kanal i zobacz czy nie masz jakichs bialych zaciekow (wlasnie takie slady zostawia po sobie plyn)

Opublikowano

Kopci na bialo tylko jak jest zimna, mlecznego nalotu brak. A zaczelo sie to po regeneracji turbiny. Powiedzieli mi ze musze wymienic odme i przestanie.

Jak to jest uszczelka pod glowica to jaki moze byc koszt naprawy? I co przy okazji robic?

Opublikowano

Miałem podobny przypadek. Poszukiwałem przez długi okres czasu, nie widziałem żadnych widocznych śladów wycieku i przypadkiem znalazłem biały nalot na króćcu przykręconym z lewej strony w górnej częci silnika. Wyciekający płyn odrazu parował na bloku silnika. Numer 11 na rysunku. Kwadratowa uszczelka - około 16 zł w ASO

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospid=47559&btnr=11_2842&hg=11&fg=35

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście