Skocz do zawartości

[E87] Składane lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To gratulacje :D

Fajnie by było jakbyś sorawdził stary panel czy działa, bo nigdzie takiej pewnej informacji nie ma. Dodawałeś do VO opcje 313?

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• Odpowiedzi 64
  • Wyświetleń 18,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spróbuję ale do tego musiałbym zdjąć boczek bo samego panelu nie wyjmę. Mam większe głośniki z maskownicą przez którą panel nie wyjdzie.

Ale to pewnie będzie szybciej niż rozebranie tego starego.

Tylko $430.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Udało mi się zakończyć ten retrofit. Po krótce wszystko jest tak jak piszą na necie. Strona kierowcy działa od razu po zakodowaniu. Po dłuższych poszukiwaniach i spotkaniu jednego oszusta, który wysłał mi nie skladane lusterka, udało mi się kupić składane fotochromy błyszczące. Panel z przełącznikiem też kupiłem. Aby wszystko działało po stronie kierowcy wystarczy w przypadku fotochromów zakodować $430 i gotowe. Po stronie pasażera ciągniemy zasilanie i LIN do drzwi. W drzwiach pasażera poprzekładałem piny i gotowe:) Dodatkowo zyskujemy obniżanie lusterka pasażera przy wrzuceniu wstecznego. Jutro jeszcze zakoduje składanie z pilota i po sprawie.

Niezbędne jest również kipienie panelu z przyciskiem, inaczej lusterka ne będą działać.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

• 2 lata później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta.

Otóż zmieniam lusterka na skladane i fotochrom. Co z panelem? Czy koniecznie musi być?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zdania są podzielone, jeśli chodzi o fora.

Napisze ci moje doświadczenie z retrofitem. Na starym panelu do lusterek 5 pinowych, lusterka 3 PIN nie działały, pomimo kodowania. Chciałem, składać je kluczykiem. Niestety nie działały kompletnie. Dopiero jak kupiłem panel z przyciskiem, zaczęło działać poprawnie. Ogólnie tapicerkę mam jasną i panele używane w tym kolorze były dwa razy droższe. Kupiłem więc najtańszy z przyciskiem i przełożym mój dekor, po wywierceniu otworu na przycisk. Miejsce wiercenia jest zaznaczone.

Opublikowano

Teraz mam problem gdyż nigdzie nie mogę dostać panelu. Dzwoniłem nawet do Aso i chciałem kupić nowy. Niestety też nie mają. Na portalach są do E87 które są inne gdyż dolny guzik blokuje wszystkie szyby. A w E88 ten guzik służy do otwierania bądź zamykania wszystkich szyb

Nie ma ktoś tego panelu?

Numer części:

9167180

• 3 lata później...
Opublikowano

Czy wszytkie Bmw1 z 2023 mają elektrycznie składane lusterka?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

nie ten dział, ale nie. W BMW to wszystko opcja

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
7 godzin temu, stratos37 napisał(a):

Czy wszytkie Bmw1 z 2023 mają elektrycznie składane lusterka?

Nie. Elektrycznie składane lusterka są za dopłatą. Opcja po VIN 313 lub 430.

Opublikowano

Dziękuję Koledze Borsuczek za odp., a czy można ją aktywować np. za pomocą kodowania?

Edytowane przez stratos37

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie można. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, podepne się bo bez sensu robić nowy temat 😜 Też myślę o dołożeniu składanych lusterek i mam pytanie. Czy lusterka przed i po lifcie to to samo? Ja mam po lift, a znalazłem przed liftem składane elektrycznie w innym kolorze, zastanawiam się czy tylko moją starą obudowę od nie składanych będę mógł przełożyć do przed liftowych 🤔

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Są dwa rodzaje ksztaltu lusterek DUMBO, czyli takie bardziej prostokątne, były w autach po 2010 chyba i wąskie. Wszystkie te lusterka pasują. Mają te same wyprowadzenia. Oczywiście wiązkę 5 pin na 3 pin trzeba przerabiać. Obudowy wąskie wąskie pasują. 

Opublikowano

Super 👍🏻 dzięki za pomoc 😉jeszcze jedno pytanie😉 lusterka mogę kupić z wiązka pasażera. Więc pytanie brzmi, czy po prostu odcinam zakończenia mojej wiązki, a resztę kabli zostawiam pod matą, żeby jej nie odrywać. A wiązkę pasażera, puszczamy powiedzmy luzem na wierzchu🤔

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To bez sensu robota rżnąć tyle kabli. Jak masz nową wiązkę to przełóż tylko te brakujące od lusterka, jeśli nie chcesz targać wszystkiego.