Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem 7er 740i mam problem z pojaiwającym się komunikatem o konieczności sprawdzenia okładzin(kloców). Owszem do wymiany były tylne. Niestety po wymianie kloców(brak czujnika w komplecie) mechanik zamontował stary i nadal komunikat się wyświetla. Czy jest jakiś sposób na pozbycie się tej informacji? Wiem, że ten temat był wałkowany, ale np.rozpięcie klem jak to koledzy radzili nie dało efektu.

Proszę o pomoc :mad2:

Opublikowano
jeżeli czujnik jest już uszkodzony to musisz go wymienić albo oszukać

Dzięki za poradę, ale nawet nie wiem jak oszukać system, a czujnik był sprawny(mam nadzieję), nigdy wcześniej nie fiksował

Opublikowano

nic tu nie trzeba oszukiwac tylko zrobic to porzadnie do konca i to tam gdzie naprawiaja na co dzien jakies lepsze bmw albo nawet w aso.

u mnie wymieniali klocki to wymieniali razem z czujnikiem ( jeszcze nie swiecil mi sie zaden komunikat ale klocki juz sie konczyly to wymienilem). nie wnikalem w temat ale wygladalo na to ze przy wymianie klockow trzeba tez wymienic czujniki. mi wymieniali w aso.