Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przejrzałem już chyba wszystkie fora jakie tylko znalazłem i nie udało mi się znaleźć opisu przewodów jakie wychodza z modułu PDC. Moduł pochodzi z BMW E36 rocznik 1993. zdemontowany prawdopodobnie jako sprawny. W necie są opisy modułów jednak przewody nie zgadzają się kolorami z moją wersją która posiadam. W moim module sa dwie wtyczki żółta do której dochodzą przewody czujników i druga wtyczka czarna posiadająca 8 przewodów.

zielono/czarny ---- prawdopodobnie +12V po stacyjce

biało/niebieski ----

biało/żólty ----

czarny/biały ----

niebieski/żółty--- prawdopodobnie sygnał wstecznego

brązowo/pomarańczowy --- prawdopodobnie masa

niebiesko/czerwony---- +Gong

niebiesko/szary ---- - Gong

rozebrałem moduł i udało mi się ustalić tylko zasilanie

może ma ktoś sprawdzony program do BMW ze schematami i jest w stanie podac mi opis pozostałych przewodów do czego się z nimi wpiąć?

jak podłącze zasilanie i niebiesko/żółty do plusa to odzywa się gong na jakies 5 sekund piszcząc i po chwili się wyłącza i to tyle. Proszę o jakąś podpowiedź albo osoby które posiadają w swoich autach PDC może ktoś spojrzy do czego są podłączone te przewody.

Opublikowano

wielkie dzięki za zainteresowanie tematem jednak już tam byłem kilka dni temu i nie działa ta strona!!

jak kliknę na którykolwiek odnośnik modelu auta łączy się ze stroną rapid schare i pokazuje błąd

ERROR The file could not be found. Please check the download link. plik juz nie istnieje chyba

Opublikowano
No niestety koleś nie przedłużył konta na rapidshare i linki zostały skasowane
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif