Skocz do zawartości

wymiana klocków hamulcowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
juz niebawem będe zmuszony wymienić klocki hamulcowe,w serwisie powiedzieli mi że powinienem dokonać wymiany u nich,czy to prawda,a jezeli nie to czy normalny mechanik jest w stanie dokonac takiej wymiany?
Opublikowano
juz niebawem będe zmuszony wymienić klocki hamulcowe,w serwisie powiedzieli mi że powinienem dokonać wymiany u nich,czy to prawda,a jezeli nie to czy normalny mechanik jest w stanie dokonac takiej wymiany?

Jeśli masz auto na gwarancji to chyba aby jej nie stracić musisz serwisować w ASO.

Napisz tez po ilu km musisz wymienić bo jestem ciekaw.

Opublikowano
  • Autor
mam przejechane 28 tys.,komputer pokazuje że za 8 tys czas na wymiane tylnych hamulców,mam nadzieje że tylko klocki :!:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam 20 tys i do wymiany przednich klocków zostało 4600 a tylnych 6000 km. Wykupiłem dodatkowy pakiet serwis inclusive. Dzięki temu do 100 tys. w cenie mam wymianę klocków i tarcz.

W serwisie powiedzieli mi, że x6 ma tarcze, które praktycznie w kompletach wymienia się z klockami. Chodzi podobno o to, że aby osiągnąć dobre hamowanie tarcze są bardziej miękie od normalnych. Poza tym norma BMW dopuszcza niewielkie zużycie tarcz - przec co trzeba je częściej wymieniać.

Dodatkowo wymienia się czujniki zużycia klocków.

O ile dobrze pamiętam to koszt samych części w ASO na wszystkie koła (klocki, tarcze i czujniki) to ponad 4 tys. zł.

Opublikowano

Hmmm dziwne bo w moim X5 auto wołało o serwis dopiero jak przejechałem 35tys. km. W zasadzie to było przypomnienie bo serwis miałem mieć na 40tys. km Wymieniali tylko oleje i nie tykali hamulców. Powiedzieli że u pana są jeszcze w dobrym stanie i auto samo będzie wołać ;) Ale podobno są tacy którzy przyjeżdżają na wymianę już po 20tys...

Powinieneś wymienić w serwisie. Myślę że jeśli auto jest na gwarancji to zrobią to za darmo

Opublikowano
Mam przejechane 12tys , tył do wymiany za 800km, a przód za 3600 ... mam ciężką nogę :) A pakiet też wykupię bo jeśli co 2 miesiące będę zmieniać klocki to mi się opłaci :)
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam kolegów.

Klocki na gwarancji i gratis wymiana w serwisie to chyba jakis cud.

Nawet z wykupionym pakietem na 5 lat klocki i tarcze sa pełno płatne?

Wiecie cos na ten temat!

Opublikowano
Witam kolegów.

Klocki na gwarancji i gratis wymiana w serwisie to chyba jakis cud.

Nawet z wykupionym pakietem na 5 lat klocki i tarcze sa pełno płatne?

Wiecie cos na ten temat!

Ja mam pełen pakiet i nic nie płacę, a w pół roku już mi się prawie zwróciło :P

Opublikowano
Dokładnie, jak na razie zapłaciłem tylko za "odkażanie" klimatyzacji (zalecają przy każdym przeglądzie) około 100zł :) Olej + wymiana - za darmo, tzn. w tym pakiecie serwisowym 5lat lub 100 000km - mnie raczej czeka to pierwsze...
Opublikowano
Zaraz, mowicie o tym pakiecie ktory teraz jest dawany w standardzie (darmowy serwis 5 lat/100k km)? Jeszcze nie bylem na zadnym przegladzie, ale pamietam ze ten pakiet obejmowal wszystko poza klockami.
Opublikowano
Tak dokładnie o tym, obejmuje wszystko poza klockami, a Astro wykupił dodatkowy pakiet na klocki - chyba..
Opublikowano
To nei jest dodatkowy pakiet tylko zupełnie oddzielny - chyba BMW Exclusive... Najgrubszy na 5 lat/100kkm chyba około 20-25tyś zł
Opublikowano
Ja mam 3 lata / 100 tys , pakiet za jakieś 16k zl.