Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bo z tym prędkościomierzem to dziwna sprawa, jak jest mokro to działa jak sucho to już nie działa przewody od spodu całe nie ruszone i naprawdę nie mam pojęcia o co tu chodzi po prostu pociągnę nową wiązkę i zobaczymy nie lubię druciarstwa i nie będę nic łatał

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ok więc sprawa ma się tak że w dyferencjale pływała jakaś dziwna srebrna pasta :mad2: nie wiem czemu to miało służyć bo po wymyciu całego dyfra i zalaniu go Olejem Liqui Moly 75W90 wszystko jest ok nie gubi oleju ani nie wyje i ta srebrna pasta okleiła cały impulsator i zapewne to było przyczyną dziwnego działania prędkościomierza

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich... Z góry przepraszam jak pójdzie mi coś nie tak w pisaniu, (jestem tu nowy)

Pozwole sobie podpiąć sie pod temat, nie chce zaczynać podobnego

Kupiłem nie dawno E30 z motorem 18. od początku nie działał obrotomież, ekonomizer, i czujnik temp.

po jakimś czasie użytkowania przestał działać czujnik paliwa. więc rozkręciłem licznik pogrzebałem, nic nie zdziałałem, więc spowrotem go wsadziłęm licząc na cud... ale nic z tego... na dodatek przestał działać licznik, a jak po nim popukałem to zadziałał..

pytanie moje... Zegary do wymiany czy jest jakaś inna przyczyna warjacji moich liczników ? licze na pomoc z góry dzięki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam pytanko czy jest możliwość zrobienia zegarów tak jak w motorach żeby po przekręceniu kluczyka na zapłon obrotomierz i prędkościomierz szły do końca i wracały mam BMW E46

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam KOlegów, mialem ten sam problem, biała kostka w zegarach u mnie nie łączyła poprawnie. podczas jazdy troche nią poruszałem, musialem ją nagiąć w stronę bliższa środkowi zegarów. i docisnąć zgodnie z kierunkiem wsuwania. cała operacja pochłoneła dwie trytytki (zipy czy jak inaczej nazywacie te plastikowe opaski) predkosciomierz smiga elegancko i wszystko gra. ;) Lepiej się nie zbiera, odrazu wyprzedzę głupie pytania. pozdro.

BTW: w zegarach masz super mocowanie pod trytyty. musisz sobie sam zobaczyć. jak nie dasz rady to rozbiore swoje i Ci fote pstryknę. pozdro