Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.gdzie w m-40 jest filtr paliwa.wydaje mi się że jest od strony kierowcy zaraz przy grodzi, wielkości mniej więcej puszki po red-bullu.ale w sklepie gość twierdzi że jest przy baku?!.a może są dwa?... czy krokowiec ma być lekko otwarty bo wyciągłem żeby wyczyścić i gdy jest zamknięty ma ok. 0.5cm przerwy,pozatym podpinałem go działa legancko;otwiera się zamyka ale właśnie nie do końca!pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

Faktycznie filtr paliwa powinien być tam, gdzie opisałeś, ale koło baku może być również umiejscowiony. Jednakże to te same filtry, lecz nie wielkości puszki po piwie ale grubszy.E30, E34 i E32 oraz niektóre E36 mają to samo.

Co to zaworu dodatkowego powietrza to szczelina jaką opisałeś jest prawidłowa i ma taka być gdy jest on odłączony. Wyczyść go odrazu małym pędzelkiem i postaraj się za bardzo niezarysować powierzchni przesłony.

Sorry

"może być również umiejscowiony" - nie oznacza dwóch filtrów.

Opublikowano
Faktycznie filtr paliwa powinien być tam, gdzie opisałeś, ale koło baku może być również umiejscowiony. Jednakże to te same filtry, lecz nie wielkości puszki po piwie ale grubszy.E30, E34 i E32 oraz niektóre E36 mają to samo.

Co to zaworu dodatkowego powietrza to szczelina jaką opisałeś jest prawidłowa i ma taka być gdy jest on odłączony. Wyczyść go odrazu małym pędzelkiem i postaraj się za bardzo niezarysować powierzchni przesłony.

Sorry

"może być również umiejscowiony" - nie oznacza dwóch filtrów.

W e 30 byla zmiana w filtrach paliwa w czerwcu 1990r ja mam taki filtr i jest on dlugi o przekroju zblizonym do puszki piwa.

pozdrawiam